Najdi forum

Kraški rob

Cao, Uroš. Mal sem bla odsotna pa… Najlepše se ti zahvaljujem za linke, nisem še pregledala. Aja po roke pa mi je prišel tvoj članek o Primorski v Elanovi reviji Megazin (mislim da se ji tko reče). MIslim splača se ga prebret. Si pravi poznavalec in spet si mi dal nekaj novih idej. Najti bo treba čas.
Lepo se imej

Ja, Polde in Mica sta res taprava. Za danes sta naročila idealno vreme in smo šli na dolg ogled Kraškega roba z zgornje in spodnje strani. Pa še Barcolano smo imeli pod sabo za povrh. Saj se tudi jaz najraje klatim sam, ampak včasih je tudi v večji družbi prav fino. Sam bi se pravzaprav kar težko odločil za tako dolgo, skoraj celodnevno pot.

Hi!

Glede te ture Hrastovlje-Kubed-Movraž-Rakitovec-Zazid-Podpeč-Hrastovlje je kar precej zahtevna.Ne glede s katere strani se odpraviš.Vzpon z Movraža v Rakitovec je precej zahteven(dolg in strm klanec).Če pa greš obratno je tudi vzpon do Bezovice in nato v Podpeč precej zahteven.
Sam sem to pot prevozil in je res utrujajoča.Moraš bit še kar dobro pripravljen(vsaj nekaj kondicije imet).
Priporočam pa de se odpelješ z avtom v Podgorje in potem imaš bolj ravninske in makadamske poti proti Kojniku,Potpeču ,Černotičam…
Če te še kaj zanima kar vprašaj ker ta teren kar dobro poznam.

Lp

Cao, hvala za nasvet glede ture. Ta predel Slovenije mi je dokaj neznan. Ampak, če pa svetuješ kakšno luštno turco, bom pa vesela.
mej se

Hi!

Turo,ki si jo imela v mislih Hrastovlje-Kubed-Movraž-Rakitovec-Hrastovlje je cesta asfaltirana,del ceste odcep za Hrastovlje-Kubed-Gračišče je celo magistralna cesta.Je precej prometa ,pa še nič kaj posebnega nimaš za videt.
Odpelji se z avtom v Podgorje to je pod Slavnikom.
Potem se odpraviš s koleseom proti Černotičam,v vasi nadaljuješ proti TV oddajniku (makadamska pot)umes imaš na enem hribčku zelo lepo cerkev(se splača it pogledat)Potem nadaljuješ do TV oddajnika kjer si že na samem kraškem robu.Imš zelo lep razgled nad koperskim zalivom.Potem nadaljuješ proti Podpeči .Imaš dve varjanti spodaj čez vas ,ali pa lepšo zgornjo nad visoko steno ,pod katero leži vasica Podpeč.Nekaj peš nekaj s kolesom in lahko prideš do stolpa(grad) nad vasjo.Potem pa če želiš geš po asfaltu proti Zazidu in Rakitovcu,ali pa proti hribu Kojnik.Sej ta predel ima kar precej potk in cest in imaš kar precej za kolesarit.Najboljše je da počasi vse preiščeš.Kakšen dober zemljevid ne bi škodil.
Kdaj pa se odpravljaš na kolesarjenje po Kraškem robu?
Ali pa če že greš v Podgorje,se ustaviš v gostilni na začetku vasi (tam si tudi lahko izposodiš kolo)pa vprašaš in imajo kakšno karto tega področja.

Lp

Cao!
Hvala za tako natančen odgovor. Na Kraški rob pa mam namen it še to jesen. Upam, da vreme ne bo tako slabo. Turo kar prelagam iz vikenda v vikend.
Lep pozdrav

Ola Zvezdica!

Če nisi šla ta vikend res škoda.Je blo tako super vreme ,tapravo za kolesarit.
Škoda ker nisem imel časa ,če ne bi tudi jaz šel en giro po kraškem robu.
Sej bo še kakšen lep vikend,ne skrbi.Če ne letos pa drugo leto.

Lp

Cao!

Ma na primorskem je blo krasno vreme in …. sploh ne veš kako mi je blo žal da je moralo kolo ostat doma.
Upam da se bo našel letos še kakšen tak dan. No sej če ne za s kolesom pa za peški.

Lepo se mej

New Report

Close