Kranjski vrtci
Pravijo, da je otroka v vrtec treba vpisati že spomladi, če hočeš, da bo jeseni začel obiskovati vrtec. Zanima me, kateri vrtec v Kranju je res dober. Kako se poleg osnovnega varstva še dodatno ukvarjajo z otroki, hodijo otroci v naravo, na izlete in podobno. Predvsem pa me zanima delovni čas. So se že kaj prbližali ostalemu civiliziranemu svetu? Ko sem pred časom spraševala glede jasli, so mi odgovorili, da je dežurtsvo organizirano do 15.30!!! Z obrazložitvijo, da ni potrebe, ker itak vse mamice pridejo po svoje otroke že pred tretjo uro. Ampak vse, ki jih jaz poznam , delajo do 16. ure.
Hvala za odgovore.
Nataša
Mi imamo sina v Najdihojci – Planina (jasli so samo v Janini in Najdihojci) in je odprt do 16h. Z vpisom je tako da če bo vrtec začel obiskovati septembra ga vpišeš maja ko poteka vpis. Če bo šel med letom(kot je šel pri nas) ga vpišeš 1 do 2 meseca preden začne obiskovati vrtec.
Drugače pa hvalijo Kekca(od 3 let naprej). Imajo baje povdarek na zdravi prehrani, in gibanju na prostem. Njegova šibka točka pa je ta, da nima parkirišča – parkiraš na pločniku in brzinsko greš po otroka.
Najbolje da se oglasiš na upravi in povprašaš tam. Jaz sem dobila tudi brošuro kjer so opisane vse enote, tel. štev….
LP Nika
Vrtec Sonček (nasproti Šole Staneta Žagarja) je zelo v redu. Ima samo 3 skupine in izredno prijazne vzgojiteljice. Veliko hodijo ven in so vpisani na dodatne aktivnosti, kot so lutkovno gledališče, šola tenisa, izleti, tečaj oblikovanja gline,…
Delajo pa samo do 16:00. Mi koristimo babice, da nam poberejo malo.
Mislim, da imajo jaslični oddelek tudi v Čebelici pri pokopališču na Planini. Delajo pa samo do 16.00.
Moja je v Mojci na Planini (poleg Mercatorja, skupaj z Tele TV). Jaslic nimajo, vendar so v najmlajši skupini otroci od 2. leta naprej.
Prednost tega vrtca je v tem, da imajo odprto praktično cel dan – od 5.15 do 19. ali 19.30 ure, če je potrebno. In veliko ograjeno igrišče, dostop ni problematičen, vzgojiteljice so OK.
Natassa
Zdravo,
jaz imam 3 letnika v Janini. Pred prihodom v ta vrtec je 2 leti obiskoval vrtec v Ljubljani, kjer sta bili vzgojiteljici enkratni. Kar naprej so izdelovali neke figurice, risali, slikali ipd., v glavnem ful ročnih spretnosti. Tukaj pa še niti enkrat nisem doživela, da bi sin kar koli prinesel domov. Je pa res, da so veliko zunaj, na igrišču ali pa na sprehodih. Tudi mlajšega nameravam vpisati v Janino. V jasličnem oddelku imajo svojo pokrito teraso in igrišče, kjer je kar nekaj igral.
Sicer pa starši zelo hvalijo tudi vrtec Sonček, kjer je malo oddelkov, sprejemajo pa otroke od 2 leta dalje.