Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost kraniosakralna osteopatija – za Barbaro!

kraniosakralna osteopatija – za Barbaro!

Draga Barbara!

Sama sem imela v nosecnosti obupne probleme s hrbtenico (nepokretna 7 mesecev)… ali mi lahko kaj vec napises o terapijah za hrbtenico?

Hvala in lp
Nika

Kraniosakralna terapija je terapija, ki se jo izvaja predvsem v nosečnosti, saj veliko drugih vrst terapij nosečnica niti ne sme imeti.Jaz jo imam zaenkrat vsak teden in moram reč, da se krasno počutim. Ta terapija je izredno nežna, zgleda kot nekakšno polaganje rok, če bi gledali od daleč, sicer pa terapevt opazuje gibanje kosti in delovanje ostalih tkiv ob kosti, kako se gibljejo. Kraniosakralna terapija ima povdarek na pretoku likvorja (tekočine) od možgan do trtice – če sam pretok nima prave frekvence pretakanja pride do problemov. Tako je v nosečnosti zaradi položaja maternice, ki raste in se morajo druga tkiva, organi odmikat zelo pomembno, da se ta druga tkiva razbremenijo in ravno na tak način deluje kraniosakralna osteopatija. Verjetno bi se vprašala, koliko terapij potrebujemo. Lahko rečem, da je odvisno od vsakega posameznega problema, ki ga ima posameznik. V tem trenutku delam terapijo prijatelju, ki ima omotice – najverjetneje posledica meningitisa. On bo potreboval precej terapij – lahko tudi do enega leta vsak teden ali več. Če gre za starejšo osebo, ki ima probleme s hrbtenico je terapija tudi dolgotrajna. Imam pa prijateljico, ki sem ji dvakrat naredila terapijo in ji je že veliko bolje – ima namreč cca. dve leti bolečine v križu, ki ji prehaja na medenico in naprej na nogo.
Kraniosakralna terapija nima nikakršnih manipulacij kot kiropraktika in telo dejansko samo spreminja položaje določenih organov, tkiv, kot telo pač dovoljuje.
Ali te sedaj še boli hrbtenica?

Pozdravljena!

Mene pa tudi zelo zanima tale terapija in me zanima, ce imas kaksen telefon od koga,ki jo izvaja ali jo izvajas ti?? Pa se cena, saj ves!

Hvala in en lep dan!

Draga Barbara!

hvala za tvoje izcrpno sporocilo. stvar je namrec taksna, da sem bila v 1. nosecnosti od 8. tedna pa do konca popolnoma nepokretna zaradi bolecin v krizu. gre tudi za anatomsko anomalijo. kriz me po porodu se obcasno boli, me pa je strah da se zadeve ponovijo v 2. nosecnosti.
ali mi lahko prosim koga priporocas, ki izvaja to terapijo?

hvala za pomoc in lp

nika

New Report

Close