Najdi forum

kraniosakralna osteopatija

Pozdravljeni!
V slovenski literaturi sem zasledila zelo malo o kraniosakralni osteopatiji. O njej se pri nas zelo malo slisi. Jaz sem trenutno začela s to terapijo, saj je menda zelo priporočljiva za nosečnice in dojenčke. Sama sem v 20t nosečnosti, imam pa težave s križem (občasno že 7 let). Glede na to, da v nosečnosti odpadejo marsikatere telovadne vaje, fizioterapije,…, in na žalost tudi plavanje (“onesnaženi” bazeni) sem se odločila poskusiti.

Zanima me, ali se vi tudi ukvarjate s tem in kakšne je vaše mnenje o tej terapiji nasploh in v nosečnosti. Ali morda poznate kakšno literaturo s tega področja?
Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav!

Vanja

Spoštovani,

Poizkusiti je vsekakor pametno, saj v času nosečnosti nimate prav veliko izbire. Že po terapiji ali dveh boste videli, ali se vam stanje izboljšuje.
Tudi sam sem specializiran za to vrsto terapije, vendar je praktično ne uporabljam, ostajam pri klasični manualni terapiji, ki jo prilagajam pacientu (mehkejše tehnike, delo na mišicah).
Kraniosakralna terapija je izhod v sili, saj večinoma deluje bolj kot protibolečinska terapija, moje stališče pa je, da se je treba lotiti vzroka.

Lep pozdrav,

New Report

Close