Najdi forum

Krajšanje prstov

Pozdravljeni!

Na nogah imam drugi prst daljši skoraj za dober centimeter kot palec. (Morton’s toe)
Imam težave z obutvijo, težko najdem udobne čevlje, imam pogoste bolečine v stopalih, visokih pet ne moram nositi, saj me začnejo noge zelo boleti. Pogosto prihaja tudi do krčev v stopalu.

Poleg naštetih težav je problem tudi v izgledu. Odprtih čevljev zaradi grdega izgleda prav tako ne morem nositi.

Zanima me ali se v Sloveniji izvaja operacija krajšanja prstov, “toe shortening” in če se kakšen je postopek in če zdravstvena zavarovalnica krije stroške.

Pri sosedih na hrvaškem izvajajo tovrstne operacije, ki pa niso poceni. Tudi v avstriji in nemčiji ter drugje po svetu, vednar imajo različne postopke operacije in tudi cene.

Hvaležna bi bila za bilokakšen nasvet.

Pozdrav,

IS

Spoštovani!
Da izvajam take operacije. Potreben pa je pregled v redni ambulanti, da pridete v čakalno vrsto in pa, da se vidi kje je vzrok.
Prsti so namreč lahko “predolgi” bodisi zaradi samih prstov, bolj običajno pa zaradi neenakomerne dolžine stopalčnic.
Tudi poseg je lahko na prstu/prstih ali pa na stopalčnicah.Vsak ima svoje prednosti in slabosti, NOBEDEN ni brez nekih posledic.
Težave kot jih opisujete vi ne bodo rešene samo s skrajšavo 2. prsta. Verjetno bo v prihodnosti potreben večji poseg zato svetujem pregled pri ortopedu, ki se redno ukvarja s problemi stopala in ne “le” prsta.
Kakorkoli, estetske operacije praviloma zavarovalnica ne krije. Bolečine, otiščanci, deformacije-krivljenje prstov in stopalnih lokov so kriteriji za “državni” poseg.
Lep pozdrav,

Pozdravljeni,
Zanima me, kakšne so posledice krajšanja prstov ter cena?

Najlepša hvala za odgovore..

Spoštovani!
Prst je debelejši, ima brazgotino, kar nekaj mesecev zateka.Je pa tudi kar nekaj nevarnosti kot pri vsaki operaciji: vnetje, gnojenje, nezraščanje, slabo/krivi zraščanje,…. Če gre le za estetski problem ga odsvetujem. Za funkcionalne težave pa je potreben pregled pri ortopedu.
Lep pozdrav,

New Report

Close