Najdi forum

Krajšanje ciklusa

Stara sem 33, dve leti sem bila na KT, sedaj pa že 5 mesecev ne več. Opazila sem, da se mi je odkar sem prenehala s kontracepcijo zelo skrajšal cikel. pred tem je bil cca 29 dni (raje več kot manj), sedaj pa 27, 27, 24, 25 dni zadnje štirje cikli. Vem, da nisem več v najboljših rodnih letih, ampak me je tole kar prizadelo. Sem pa že prej opazila, da nimam več bolečih menstruacij. Ali to dejansko pomeni, da je menopavza pred vrati in skoraj nimam več možnosti za otroka? Ne vem, če to kaj pomaga, ampak imajo ženske v družini menstruacije do več kot 55 leta (mama, babica in vse tete- smo jo pa vse dobile pozno, okrog 14. leta).

spoštovani,

samo spremembe v ciklusu še nič konkretnega ne pomenijo. Če vas skrbi bližina menopavze, predlagam preverjanje osnovnih reprodukcijskih hormonov (FSH, LH, prolaktina in AMH) med 2. in 5. dnevom ciklusa, pa bomo vedeli kaj več.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close