Najdi forum

krajša noga

Pozdravljeni,star sem 21 let imam težave z levo nogo, ki je krajša 3,5cm. ko se ukvarjam s športom (tek, kolesarstvo…), imam po končani vadbi imam bolečine v križu, stegenski mišici in golenskih mišic. te bolečine se pojavljajo samo na levi nogi. nosil sem tudi povišico vendar je bilo stanje še slabše. na internetu sem našel možnost podaljšanja kosti, pa me zanima če se to v mojem primeru pride vpuštev in kakšni so postopki za ta poseg.(koliko stane, kakšne so nevarnosti…)

Spoštovani!
Res je okončina se lahko podaljša. Princip je enostaven: krajša kost se prereže in podaljša. Sam postopek (kako se prereže, raztegne/razteguje in fiksira) je odvisen od več faktorjev (katera/e kosti, zakaj je krajša,…).Ker je prikrajšava večja od 3 cm se to lahko naredi v okviru javne mreže.Pojdite k ortopedu v vašem kraju, ki vam bo povedal kaj lahko naredi ali pa vas poslal naprej.
Lep pozdrav

Pozdravljeni, kako dolgo pa traja celoten postopek z okrevanjem pri podaljšavi noge ? Imam desno nogo za malo več kot 1cm daljšo od leve ( daljša je golenica, desno koleno je višje ko stojim , gležnja pa sta v isti ravnini). ?

Spoštovani!
Kost se celi 6-8 tednov, nato pa je treba še dobro shoditi. Tako je realneje računati na 4 kot 2 meseca rehabilitacije.
Lep pozdrav,

New Report

Close