Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija krajša noga?

krajša noga?

Že približno štiri leta opažam da imam levo nogo debelejšo za približno pet cm. Mišica je veliko bolj razvita sploh pa pod kolenom(list). Vedno sem mislila da je posledica padca ko sem bila stara 15 let in sem si natrgala mišico, čeprav me je motilo da je močnejša cela noga in ne samo listi. Ker sem shujšala me zelo moti razlika v nogah ki je zelo opazna. Pomislila sem da imam desno nogo krajšo. Poskusila sem s supergo in si obula samo desno supergo. Neverjetno. Podplat je debel dva centimetra, hoja pa se mi je zdela kar malo lažja kot običajno. Poskusila sem še z supergo samo na levi nogi kjer pa je očitna razlika in tudi ne morem normalno hoditi. Je to posledica da bi bila nog adaljša oz krajša? Zanima me če se s primernimi vložki razmerje v debelini nog popravi?
Stara sem 24 let. Imam dva otroka in nobenih težav z hrbtenico ali nogami. Nikoli me križ ne boli razen po porodu nekaj časa . Delam po 12 ur na nogah. Imam pa tudi ” platfus” oz nimam lepega loka na podplatih.
Hvala za odgovor

Glede na to, da nimate nobenih težav z nogami ali ledveno hrbtenico je malo verjetno, da imate eno nogo bistveno krajšo. Da bi to zagotovo ugotovili bi bil potreben pregled pri ortopedu. Vsekakor pa ni možno z uporabo vložkov za povišanje čevlja doseči, da bi bila noga tanjša. Svetujem vam, da obiščete vašega zdravnika, ki bo lahko ocenil ali bi bile glede na izgled noge potrebne morda kakše preiskave, ki bi pojasnile kaj je vzrok te zadebelitve.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close