kraja v trgovini
Poznam primer (bil sem poleg), ko je nekdo v Interspar prišel s prazno embalažo neke hrane,za referenco, ker je hotel ponoviti nakup enakega izdelka. Etiketa je bila že dodobra oddrgnjena, vrečka pomečkana in potrgana, jasno je bilo razvidno, da ta stvar ni bila “na sveže” iz trgovine, tako ali tako pa je bila vrečka prazna. Senzorji so že ob vstopu v trgovino začeli piskati, vendar takrat očitno tega ni nihče opazil. Ob izhodu na blagajni je ponovno začelo piskati. Prodajalka je poklicala varnostnika, ki je kupcu zastavil par vprašanj, si dobro ogledal embalažo in odšel.
Morda to ni prav pogost primer, ker ponavadi že brez etikete vemo, kaj točno želimo kupiti, pa vendar bi rad opozoril, da se dogaja, da se tudi pri kupljenih izdelkih, ki so bili na blagajni “deaktivirani”, lahko zaščita proti kraji ponovno vklopi in nam povzroči nerodnost, če jo prinesemo nazaj v trgovino. Samo toliko v opozorilo, da ne bo nepotrebnih presenečenj.
Ne zagovarjam kraje.
Vendar me Hoferjevi napisi glede kraje motijo zato, ker se so po mojih izkušnjah Hofer zelo pogosto zmoti pri znižanih cenah (ko izredno zniža ceno artikla ali je zadnji močno znižan kos) in je treba vaše račune kar takoj za blagajno pregledati in urgirati, da dobiš preveč plačan denar nazaj. Bi bilo lepo, ko bi bili bolj dosledni v obe smeri. Kaj ko bi tudi vas začeli prijavljati policiji? A ni tudi to kraja, če zaračunaš preveč oz več kot je napisano?
Zanimivo.. kako dolgo pa hranijo te baze ali so permanentne? ..in vedno, ko določena oseba vstopi v trgovino alarmira varnostnika.. koliko časa potem to traja?
..in zaradi 8 do cca 100€, potem spremljajo nekoga kot sokoli.. za pokradene milijarde pa ni varnostnega nadzora. Nihče ne rabi odgovarjat, kaj šele vračat.. fajn..
Zivjo.
Par dni nazaj sem v trgovini z oblacili prvic ukradel hlace (v vrednosti cca 20€) v kabini, prazen obesalnik pa vrnil na obesalo z drugimi oblacili ki sem jih pomerjal. Isto je storil prijatelj, katerega je prodajalka kasneje zasacila, mene pa ne, ker sem pred tem odsel ven iz trgovine in tam cakal prijatelja. Ker je bil prijatelj zasacen na oci prodajalke in je zahtevala da odpre svoj nahrbtnik, je placal v izogib policiji. Na kameri se vidi samo da sva probala cunje in jih vrnila na obesalo, s tem da je prijatelja zasacila ker je stala zraven obesal in videla prazne obesalnike med polnimi.
Prodajalka je prisla za mano ven in naredila sceno, ampak kakor vem ce te ne dobijo pri kraji v trgovini, da ko si enkrat zunaj, ne morejo nic. Kljub temu je zagrozila s policijo.
Zanima me kaksne posledice lahko pricakujem ce jih sploh lahko??
Lp
Če te je prijavila, potem so lahko posledice. Takoj padeš v kolesje, čim pa gre na sodišče, potem se mora stvar speljat do konca, verjetno kakšna pogojna, kazenska kartoteka, povrniti moraš škodo, plačati stroške. Če že pride do tega, je najbolje, da takoj priznaš, te bo še najmanj stalo.
Hudo draga in neprijetna zadeva, če ne ukradeš vsaj milijona, ga skriješ in izgineš za vedno, se ti ne splača, samo nasrkaš.
Pa dobro, kako normalnemu človeku sploh pride na pamet krasti v trgovini? Sam imam izkušnje,ko smo leta 71 odpirali Center T, smo na dan otvoritve na vsakem oddelku ujeli vsakih par minut nekoga, ki je kradel. Do takrat si sploh nisem mogel predstavljati, kako je folk nepošten. Zato punce in faantje, ki ste kaj ukradli, nehajte s tem! To je poen od podna. Kaj naj ružba s takšnimi moralnimi ničvredneži?
Pa je to resna bolezen po moje večina ljudi to uporabi kot izgovor. Ena na novo spoznana oseba mi je prvič, ko je bila pri meni doma povedala, da je kleptoman in da naj ne zamerim če bo kdaj kaj vzel. Povedal sem mu, da ja, bodo problemi in bo zamera če že ne fizični obračun, tatov ne prenesem. Nisem požel nekega odobravanja od ostalih prisotnih, ki so potrdile to tendenco. Pa vendar pri meni nikoli ni nič ukrad…vzel zaradi bolezni.
Po moje je to bolj “jaz hočem to” bolezen.
Zivjo mene pa zanima kaj je s temu da te prodajalec dobi pri kraji oblek potem se zmenis da ne klice policije in blago dvojno placas ampak ga je prodajalec zadrzal. Ali ga lahko prijavis inspekciji saj bi ti placano blago moral predati namrec sedaj ima 2kosa zaloge v pozitivnem stanju kar pa ni v skladu z inspekcijo. Hvala. Lp
Se naredi blagajniški prejemek, nič nima dva kosa več na zalogi, se ta denar poknjiži drugače.
Pri nas se tega ne dela, se direkt pokliče policijo, tako, da si ne delaj težav, sem že hodila pričat na sodišče zaradi takšnih tičev, kot si ti. Bodi vesel, ker ko enkrat padeš v sodne mline, pa res ni fajn.
Nekega dne sem vstopil v draguljarno izvlekel pištolo in naropal za okoli 10000 evrov blaga. Prišel je orožnik in rekel da moram na policijo. Pa sem rekel da imam pištolo in ni naredil nič. Nato me je vendarle prijela policija pa sem šel takoj na sodišče, dosodili so mi dve leti temnice. Pa sem dal sodniku 1000 goldinarjev in nisem rabil iti v temnico. HAAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH
LOL
med.over.net/forum5/read.php?27,9173764
Aja, da tvoja 58 letna mamica vsak dan krade kondome? 🙂 Kaj pa dela iz njih, okrasne balončke? Baje ima 58 let, 140 kil in seksa s 14 let mlajšim do onemoglosti, o čemer si sproti ti na tekočem, da lahko ob polnoči poročaš o tem na Monu. 🙂 Povej še to, zakaj že potrebuje 58 letna mamica 🙂 kondomsko zaščito..? Je slučajno dobila 14 let mlajšega na ulici ali odpadu in je ta nekontroliranega porekla?
🙂
Izmisli si kaj bolj prepričljivega.
Lep pozdrav
marinec