kožno znamenje
POzdravljeni,
na nogi imam kožno znamenje (3-4 mm), ki je bilo pred kakšnima dvema tednoma obdano z rdečino (blago in povsem ozek pas okli znamenja), na otip je postalo tudi malo izbočeno. Nekaj dni se ga nisem dotikala in rdečina je izginila, izboklina pa ostala (ne vem natančno, ali je bilo tudi prej tako). Včeraj sem slučajno zatipala na nogi neko majhno krastico. Ko sem pogledala je bila točno na tem znamenju. Krasta se je odluščila. Na tem mestu me je potem peklo, kot bi bila majhna ranica. Danes je na otip spet takšno, kot je bilo prej, malenkost privzdignjeno, sicer pa BP. Robovi se mi zdijo ravni, znamenje simetrično, tudi barva enaka … kolikor je s prostim očesom videti na tako majhnem znamenju.
Sicer sem nekaj po praznikih naročena pri vas, a me vseeno razjeda dvom. Še posebej, ker imamo melanom v družini. Me lahko vsaj malo pomirite, da obstaja kakšna možnost, da gre za benigno tvorbo?
Pozdrav!
težko sodim o tem ali je ali ni nevarno, po opisu je zelo malo možnosti, da bi bilo kaj narobe, če pa imate tako hitro datum, ga bomo pogledali in razjasnili če je kaj narobe.
lp
Tudi jaz bi imela vprasanje na to temo:
ze od rojstva imam majhno znamenje na vratu, je svetlo rjave barve, priblizno 2mm veliko,izboceno in elipsasto, pravilne oblike. v zadnjem casu (pred nekaj dnevi) pa se mi je pojavila na tem znamenju crna pikica (komaj opazna) a sem postala pozorna.
Zanimalo bi me, ali je kaksna nevarnost za koznega raka (soncim se zelo malo, nisem pretirano svetle polti, v druzini nimamo primerov, razen stari starsi po 80 letu starosti)? Ali naj se oglasim pri dermatologu in kako naj ukrepam?
hvala za odgovor.
K.
Pozdrav!
Pravi ukrep je v prvi vrsti obisk svojega zdravnika, ki bo znamenje pogledal in presodil ali je nevarno, ali je potrebna obravanava pri dermatologu….
Lp