kožno/krvno testiranje vs. BICOM
Danes smo bili na BICOM testiranju ki je pokazalo nekaj novih alergij, kar me ne čudi. Čudi me pa, da smo pred 2,5 mes imeli in krvno in kožnop testiranje in oboje je pokazalo alergijo na beljak ter pršico na kravje mleko pa ne. Danes pa BICOM pokaže al na meko na beljak pa ne. Čemu zdaj verjeti?
Tudi nam je kožni test pokazal alergijo samo na beljak, BOCOM pa na vse ostale možne alergene, na jajce pa ne. Ne vem, kaj ti rečt, ker jajca še nisem poskusila…
Sicer pa sem sama že opazila, da je BICOM zelo redkim pokazal alergijo na jajce, skoraj vsem pa pokaže mleko, candido, arašide…
Če pa nameravaš preikušat jajce, obvezno začni samo z rumenjakom!
Tolko od mene, upam pa, da ti bo kdo znal kaj bolj konkretnega odgovorit.
Sonček Žan,
rada bi te vprašala, na kaj vse je tvoje dete alergično?
Zanima me namreč, v katerem primeru mamici podaljšajo porodniško?
Naš je alergičen na jajce, tako je pokazalo pri Voduškovi, ampak ker ga ne dojim (in jajca logično pri 5 mesecih tudi še ni okusil) mi ni jasno od kje alergija nanj in kako naj pri tem pozdravimo AD. Sanja se mi ne. Dete je celo lišajasto, srbi ga, koža je suha in alergičen je na jajce. Kako naj mu pomagam, če ga tako ali tako ne je? Z Elocomom ga pa tut pod razno ne mislim mazat. A naj grem še na pediatrično na teste ali kaj naj. Na ta račun ga tudi cepit ne pustimo, sej ne vemo kaj je krivo.
Madona sem se razpisala, punce dejte mi malo pomagat, če katera ve kaj o tem.
Hvala.
By
S.
Živijo.
Čeprav nisem sonček-žan, bi ti rada svetovala. Tudi mi smo imeli podobne probleme. Pri prvem mesecu nam je kožni test pokazal, da je moj sin( sedaj star 19 mesecev) alergijo na jajca. Od takrat so se alergije samo še vrstile. Tako kot si ti opisala je bil tudi naš sin flekast in kar je najhujše, srbelo ga je. Noben ni ničesar ukrenil zato smo šli k privat dermatologu. Seveda moram povdariti, da je na dieti. Od takrat se je koža pozdravila in nimamo več takšnih težav. Elokom pa smo mazali samo ob hudih poslabšanjih kože. Najprej namaži kožo z kremo za vsakodnevno nego nato pa Elokom. Pojdi k dermatologu, kožni testi pa vseeno niso slabi. Na koncu boš tako ali tako sama morala ugotavljat in eksperimentirat na kaj je tvo otrok alergičen, lče boš hotela kaj izvedeti.
LP
Hm, če jajca ne je in je še vedno flekast, potem je to gotovo od kakšne druge hrane. Če so mu testi pokazali alergijo samo na jajce, to še ne pomeni, da je res alergičen samo nanje. Najbrž veš, da so tej testi, predvsem pri tako malih, lahko lažno negativni in celo lažno pozitivni.
Tudi našemu so testi pokazali + samo na jajce, dejansko pa ne prenaša še en kup drugih stvari. Prav zaradi nezanesljivosti teh tetsov me je uradna medicina dala na dieto (polno dojim) za urtiko III, ki izključuje iz prehrane vse najpogostejše alergene, ker pa tudi po njej njegova koža še vedno ni bila čista, čeprav dosti boljša, so mi predlagali tudi poskusno dieto brez pšenice. Po tistem se je koža dokončno ščistila.
Vmes smo bili tudi na Bicom testiranju, kjer nam je pokazalo alergijo na mleko, sojo, ajdo, sezam, piro, pšenico, gluten, kvas, candido, kakav, kavo, med sladkor, vse oreščke in amalgam.
Vseh teh stvari se sedaj strogo izogibam in stanje s kožo je super.
Ker nam testi uradne medicine niso pokazali + na pšenico, so me na alergološki (dr. Kuharjeva) prepričevali, naj jo začnem jesti. Vdala sem se in jo tri dni uživala (pravzaprav v malih količinah) in rezultat je bilo alarmantno stanje pri nas doma. Na to je zdravnica lahko dala samo še komentar, da so testi na žita in antibiotike pri tako majhnih še najmanj kredibilni…in da naj nadaljujem strogo dieto do naslednjega testiranja.
Torej – z lastno prehrano boš morala poskušat, kaj mu ne paše, lahko pa poskusiš tudi z Bicom testom.
Glede cepljenja – tudi našega sedaj niso cepili in baje glede tega zaenkrat še ni nobene panike.
Za podaljšanje porodniške pa moraš imet obvezno 3 potrjene alergije na osnovna živila (malo pobrskaj po starejših postih na to temo).
Tukaj je tudi pravilnik o tem:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pravilnikNEGA.asp
Če ga ne dojiš, je mogoče krivo adaptirano mleko? KAterega uporabljaš?
Dosti sem ti natresla, upam, da tudi kaj uporabnega.
Želim vam, da bi čimprej odkrili vzrok lišajčkov in da bi se jih tako lahko na široko ogibali. Srečno!
OO, superca si, hvala milijonkrat.
Ne dojiva se, imamo pa mleko Novalac AR, nekaj smo se s Pregominom trudili pa ga videt ne more. Sicer pa najbrž same veste kako ogabno že nam smrdi. Mi lahko katera priporoči kam na BICOM testiiranje v Lj. Kakšna je cena, kako dolgo se čaka? Najbolj me moti pri BICOMU, ker ni priznan pri uradni medicini.:(
Pozdravljene!
Hči je stara 5 mesecev.
Na pediatrični kliniki sva bili v tem času 2x na testiranju. Obakrat so bili krvni testi negativni. Kožni pa so prvič pokazali pšenico, drugič pa jajce, lešnike, kakav in arašide.
BICOM je pokazal pa: mleko, sojo, govedino, teletino, piščanec, svinjina, arašidi, jabolko, grapefruit, kvas in candido ter sončnično olje, GEA margarino, nekaj krem…Pregomin in Pregomin AS.
Zaenkrat se vseh alergenov razen purana izogibam – drugače ne bom dobila nobenih beljakovin (jajca tudi ne upam zaradi kožnih testov)…potem je tu še dieta za zmanjšanje gljivičnega obolenja…Hčerka pa ni in ni boljša.
Eli!
Zanima me pri katerem privat dermatologu ste bili. Kljub svojim načelom sem morala že 2x hči namazati z Advantanom. Se mi je kar srce trgalo…
Sanja1!
Kakšno mleko je Novalac AR (tudi za alergike)? Zanima me, ker naši tudi Pregomin očitno ne ustreza. Kje ga prodajajo? V naši lekarni namreč nimajo drugega mleka, razen Pregomina. Sicer hči še dojim, ampak kašice pa bi delala s prilagojenim mlekom…
Hvala ter lep večer!!
Bouha
Pri nas alternativa in uradna medicina še dolgo ne bosta šli (vsaj uradno ne) skupaj, pa čeprav bodo koristi prve še tako očitni. Svetujem ti, da si prebereš knjigo Alergije in hrana od Gisele G.RAuch-Petz, dr.med., da boš lažje razumela, kaj se pri alergijah dogaja in poleg tega je v njej tudi celo poglavje posvečeno bioresonančni metodi.
Glede testiranja z njo pa nimaš kaj izgubiti – otroka testiraš (popolnoma neboleče) in potem poskusiš, če predpisana dieta učinkuje. Če ja, potem te bo najbrž sinkova koža dovolj prepričala in odgnala dvome v ta način zdravljenja, pa čeprav alternativen. Dejstvo je, da je uradna medicina na tem področju še zelo “v megli”, kar boš sčasoma tudi sama spoznala, če bosta s sinkom imela še kaj opravka z njo…
Glede Bicom terapevtov malo pobrskaj po starih postih, mislim, da jih je že nekaj naštetih. Mi smo bili v Izoli pri Mojci, ampak ti boš najbrž našla koga, ki vam je bolj pri roki.