Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kožne spremembe

kožne spremembe

Pozdravljeni!

Imam takšen problem: lani, nekje v mesecu oktobru sem imela srbečico po telesu, tako, da so se mi pojavili izpuščaji po rokah( predvsem dlani-vrhnji del) in po trebuhu. Izgledalo je kot koprivnica. Šla sem k zdravniku, predpisala mi je flonidan. Vzela sem samo 2 tableti, težava je izginila.
Letos se mi je pojavil malo hujši problem. Pred približno 10 dnevi so se mi ponovno pojavili izpuščaji, najprej na rokah, se pravi izpostavljeni del-dlani, čez nekaj dni, ko sem se zbudila pa še po celotnem vratu, vključno z brado in po prsnem košu. Kupila sem si fenistil mazilo, pa ni pomagalo. Srbelo me je predvsem proti večeru in zjutraj, takoj po tem, ko sem vstala. Pojavila se je rdečica in rahla oteklost. Srbela so me tudi ušesa, za ušesi in za vratom. Se pravi celoten izpostavljen del. Dobila sem 2 protialergijski injekciji, zaporedoma v dveh dneh. Jemljem pa še flonidan- 1 zjutraj, 1 zvečer. Stanje se je malo umirilo. Zanima pa me, ali je to mogoče povezano z jemanjem kontracepcije, ali so to vremenske spremembe, ali mogoče alergija na hrano, pršice itd.

hvala in lp.

Pozdrav!

Po opisu gre verjetno za alergično dogajanje, ki pa je lahko povzročeno z nečem kar pojeste, možna je tudi kontaktna alergija.
Vaš osebni zdravnik je verjetno postavil neko diagnozo, delovno diagnozo, na to se oprite in poskusite določiti vzrok alergiji, nato pa se temu povzročitelju izogibati.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close