Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija kožne spremembe

kožne spremembe

Spoštovani,

pred cca. dvema mesecema, se mi je nad levo dojko pojavil majhen rdeč madež, ni bil srbeč niti boleč, le zeleo hitro se je širil v obliki kroga do premera cca. 7 cm.
Ko se mi je pojavil drugi na hrbtu in tretji na desni dojki, sem obiskala zdravnico specialistko, ki je vso stvar bolj na daleč pogledala in mi dejala, da so to kožne spremembe, ki nastanejo ponavadi zaradi stresa. Dala mi je mazilo – mešano oranozol, cinkovo mazilo in še nekaj. Nič ni pomagalo. Ko se krog nekako razširi do cca 6-7 cm premera ( na sredini pa koža postaja normalna) rob je malo izbočen in rdeč, se priče koža na tem delu sušiti.
Pred kakšnim mesecem se je pojavil enak madež tudi na nogi (notranji rob kolena) in se ne širi tako hitro. Vendar je tudi drugačen od ostalih, saj je vsa koža nekako nabrekla, rdeča in bolj suha. Robovi so ostro omejeni. Ob stiku z vodo – pri tuširanju, vsi ti madeži postanejo zelo rdeči.

Prosim vas, če mi lahko kakorkoli svetujete, na podlagi teh podatkov, čeprav vem, da je to stvar, katero je potrebno videti.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Romana

Spoštovana Romana!

Žal vam res lahko odgovorim le to, da bi moral spremembe videti, da bi postavil konkretno mnenje. Če želite izčrpnejši pogovor z dermatologom, vam priporočam obisk samoplačniške ambulante (lahko tudi pri nas v Dermadentu – http://www.dermadent.si). Svetujem vam, da se za pregled odločite čimprej, ker je možno, da gre za bolezen, pri kateri je potrebno omejiti stik z vodo.

Romana, tudi jaz imam zelo, zelo podobne težave s kožo kot ti. Pojavljajo se občasno in zelo dolgo traja da izgine. Tudi jaz še nisem bila pri dermatologu in me zelo zanima če si ti bila in če imaš kakšno diagnozo oz. če ti je uspelo zadevo odpraviti.

New Report

Close