kozmetika
Ojla,Katja!
Mene bi mogoce zanimalo,samo danes ravno e-mail stran ne dela in ti ne morem maila poslat. Lahko pa ti meni pises tja,ko bo delalo al pa sem.Kolk pride clanstvo?A je kaj doloceno kolk moras vzet oziroma prodat? drugace poznam Oriflame,tud sama kupujem, samo jaz sem tako razumela, da se lahko vclanim tudi samo zato, da zase kupujem, pa mi ni cist jasno, kaj imas pol ti od tega,ce se jaz vclanim?
lp,Tina
Lani sem se včlanila sama pa je bila članarina okoli 2000 sit, zdaj pa mislim, da je okoli 2500. Dobiš nekaj malega testerjev zraven (kak parfum in šminke; lahko pa kupiš tudi prezentacijski paket, kjer je noter čisto vse in se ob včlanitvi zelo splača, ker je ceneje), ko se včlaniš in nekaj gradiva po katerem delaš (naročilnice, katalog izdelkov pa to). Ko se včlaniš, imaš na vse izdelke 23’1% popust. Obveznosti ni, da bi recimo moral obvezno vsak mesec kupovati. Je pa fajn, če presežeš vrednost 200 točk (to je nakup za nekaj več kot 20.000 sit), ker potem dobiš še dodatne popuste pri nasl. nakupu in pa darilo. Koliko se ti splača, presodi sama, je pa res, da je škoda plačevati več kot pa je treba. Tako, da se ti po mojem mnenju članstvo bolj splača, tisto članarino pa boš tako profitirala. Edino, kar se mi pri Oriflameu zdi drago, so katalogi; enega pa dobiš vedno zraven zastonj. Recimo Avon ima en katalog za 60 sit, Oriflame pa za 200.
Kaj ima Katja od tega, da se ti včlaniš? Kot veš, gre za piramidno strukturo, kar pomeni, da ona nekako pobira tvoje procente. Na tvojo kupljeno vsoto, dobi ona nekaj %. Tako se pal služi na račun prišlekov. In, če ti koga včlaniš, imata tako ona kot ti od tega profit. In tako dalje.
Edino, kar moraš pazit, je to, da ne boš preveč noter padla in hotela kupit vse – ker ti že zdaj povem, da ni vse tako kvalitetno kot se zdi – preizkusi pa boš videla. KOt pa si rekla pa itak že kupuješ tam.
Te zanima še kaj?
LP!
Maca, sploh ni problem.
Kolikor vem, so prezentacijski paketi še vedno in mislim, da bo tudi v bodoče tako. Sam paket stane ob prvem naročilu oz. ga ob včlanitvi dvigneš za 1.990 sit, naslednjič pa potem stane že 2.990 sit. Vsebuje pa vse testerje šmink Colour by Oriflame in komplet vzorcev Giordani Gold; testerje vlažilnih krem, ki so v katalogu Skin Structures, Swedish Care, Skin Carepotem kreme Problem Solutions (recimo proti podočnjakom, gubam, lifting… pač kreme za zrelo kožo bolj ali manj; Royal Velvet); vse testerje ženskih in moških parfumov; pudre Colour by Oriflame (kolekcije Visions v testerjih ni) in Giordani Gold,… Skratka vse, kar je v katalogu in se da spravit nekako v vzorce (lakov in podobnih stvari ni). Tako, da je paket kar obsežen, natančne številke ti ne morem povedati, je pa že šmink čez 40 se mi zdi, krem in pudrov pa tudi ogromno (sploh, če računaš, da ima vsak puder enih 5 odtenkov, potem so tu dnevne, nočne,… kreme in pa ful krem za intenzivno nego) in pa ravno toliko parfumov kolikor jih je v katalogu – okoli 20. Tako, da se po moje ful splača vzet paket že takoj na začetku (če ne za kaj drugega, testerje lahko porabiš zase in se potem odločiš za nakup izdelkov), kajti če boš kasneje kupovala kaj posebej, te bo že sam komplet šmink Colour prišel 1290, GG pa 1390, komplet parfumov pa 1380 sit. Tako, da se tudi kasneje recimo splača vzet kar komplet. Članarina ni draga (res pa je, da je pri Avonu brezplačna (kozmetika pa je tudi menda dosti boljša), pri Amwayu pa je okoli 12.000 sit menda – dajem samo primerjave, da se boš lažje odločila).
Kako pa se ti drugače zdi ta kozmetika? Kaj ti zelo ustreza?
Lepe praznike ti želim!
Ja,Demie…hvala.
Pol se pa res ful splaca vzet ta paket, ce je tolk poceni.
Sem ugotovila, da mi se nekaj ni Jasno-jaz se recimo vpisem preko Katje, a to potem pomeni, da hodim sama tja ( kje je ze to?mislim da nekje na Vicu ane? )po stvari al jih moram njej narocat ? Ker ce jaz sama jemljem stvari, pol ne vem kako lahko ona dobi tiste procente?
Drugace jaz uporabljam eno ful dobro labelo( v obliki sminke ) in jih kupujem tud po 5 naenkrat, pol pa mleko in tonik od Swedish, kreme od Aloe, pa se kaksna mila in parfumcke…kakor kdaj…kar sem do zdaj vzela mi je blo ful vsec, razen ene vecnamenske kremice ( tud za labelo lahko imas), k je v enem rozastem loncku in je ful majhna, pa ful draga!
Aja saj res kolk casa pa velja clanarina ? K poleti dvomim da bi kaj jemala, k sem ful velik na morju pa tko…
LP
Ja, maca, ti hodiš sama na sedež podjetja (smer Vič, ja), saj predvidevam, da s Katjo ne bosta naročali ob istih dnevih:) Druga možnost pa je ta, da naročiš tako, da ti izdelke pošljejo po pošti (tam potem plačaš poštnino, razen, če presežeš mislim, da 200 točk, ti poštnine ni treba plačat) ali pa recimo naročiš preko faxa prav tako na dom. Ko se včlaniš, je vajino skupno druženje nekako končano s Katjo, ona te bo samo usmerjala in ti kaj svetovala, to je pa tudi vse. Da ona pobere % je pa tako: gre za neko evidenco in, ko naročaš pa to, se vidi kdo je tvoj direktor oz. kdo te je včlanil po domače rečeno in, ker je to pač vse računalniško, se vse šteje njemu avtomatsko. Zato se temu reče piramidna struktura. Eni recimo prav naročajo po e-mailu, da jih vsak dan Oriflame obvešča o njihovih “podrejenih” članih kdaj in koliko kupijo in pa na splošno dnevne novice. Ta dejavnost se potem letno plačuje. Ko boš recimo imela pod seboj ful članov (če boš gradila svojo piramido), poem se ti to nekako splača, drugače pa sploh ne.
Aja, tista mala kremica v roza lončku se meni osebno zdi tudi predraga in nekako ne glih ful preveč učinkovita, čeprav pa je ta izdelek zelo popularen. Jaz sama pa recimo z užitkom uporabljam gele za tuširanje Natural in pa kolekcijo Milk&Honey. Pa rdečilo za lica in obravana krema sta mi tudi kul. Pa popolni odstranjevalec ličil. Najmanj ok pa so mi kreme za roke in pa podobne stvari (tako pri + kot pri – je predolg seznam za pisat tu:))
Članarina velja eno leto in se potem podaljšuje. Če mislim, da ene 4 mesece (to nisem ziher koliko časa) ne naročaš, misliš, da te potem štejejo kot neaktivnega člana, ampak to je že zgodba zase:) Recimo, da en mesec ne naročiš, potem dobiš katalog za nasl. mesec avtomatsko na domač naslov, prejemaš pa na vsaka dva mesece tudi novičke. Če pa presežeš vrednost 200 točk, pa še izpis koliko denarja imaš v nasl. nakupu v dobrem.
Upam, da boš znala na sedež podjetja (tja te bo peljala tudi Katja, ko se boš včlanila; ne pozabit na osebni dokument in podobno) tako, da mislim, da to ne bi smel biti problem. Če pa boš imela kakršnokoli vprašanje ali pa se ti ne bo dalo iti sama ali pa kaj podobnega, pa mi povej, lahko komot greva kdaj skupaj ali pa ti svetujem kaj glede izdelkov (če boš to seveda želela). Jaz sem zdaj v tem pribl. 1 leto, sicer nameravam podaljšat članarino verjetno, samo nisem pa preveč zadovoljna z vsem skupaj, ko sem enkrat spoznala vse izdelke tako, da sedaj raje posegam po drugih kozmetičnih hišah.
Mislim, da ti je zdaj vse bolj jasno. Te še kaj zanima?
LP!
Uh,Demie, si se pa razpisala:) prav fino…
Za vse info hvala, tja bom pa sla verjetno z eno kolegico, k je bla tud vpisana al je celo se, samo je bla samo zase in skor nic od tega mi ni znala povedat:)
A gre drugace tebi dobro – mislim, a jih imas ze veliko pod sabo ? Saj drugace kolkor jaz razumem, se ti dosti bolj splaca samo izdelke prodajat drugim,kakor a jih vclanit, a ni tako?
koliko si pa drugace stara?
lp
Eh, jaz se grozno rada o vsem razpišem:) Zato pa tako rada pišem seminarske in eseje;)
Lej, jaz sama sploh nisem iskala koga za pod seboj, ker je dejstvo, da se zelo neradi vpisujejo v piramidne strukture. Imam pa kar nekaj strank, večinoma gre za znanke, sorodnike in prijatelje. Hmm, kaj se bolj splača – imet stranke ali pa delat piramido? Na dolgi rok ziher delat piramido, ker potem oni delajo vse zate, ti pa praktično nič in na tak način dosti bolj obogatiš kot pa od same prodaje kozmetike. Če jih imaš 10 pod seboj, se ti že to recimo ful splača. Vsak od njih na mesec recimo kupi med 25.000 in 45.000 sit (ali več), ti pa pobiraš %, delajo pa torej samo oni. Tvoja naloga je samo ta, da pač vzdržuješ svoje stranke.
Stara pa sem 21. Pa ti?
Pol smo si pa ful podobne:))Tud moje podrocje so seminarske in eseji, skratka pisanje…tako da ravno cez vikend delam en seminar, pa mi sploh ni problem, kvecjemu mi je mal hudo, k je to moj zadnji seminar na faksu:((
Drugace sem pa 22 stara, stanujem pa v Lj zdaj, pa je ful fino, k pol tukaj se na tae-bo hodim, pa na italijanscino…. A ti tud studiras al kaj?
Mene čaka pa še dosti seminarjev – letos še en, v 4. letniku pa ziher tudi še kar nekaj. Tako, da se od tega še kar nekaj časa ne bom poslovila. In pa seveda diplomska.)) Sicer pa itak nameravam še naprej študirat tako, da bo seminarjev prej preveč kot premalo;)
Ja, študiram v Lj, končujem (upam, da:))) 3. letnik. Samo me ni glih odsti v Lj, ker imam v tem semestru super urnik – samo od torka do četrtka. Tako, da pridem v torek, domov pa grem v četrtek. Tak, da imam podaljšan vikend:))
LP!
Ja,pol sklepam, da ti je dosti bolj všeč doma kakor v Lj. ..Men je pa v Lj ful všeč ( drugače imam isti urnik kot ti ), samo kaj ko pa nimam družbe , pol grem pa ponavadi tud jaz že kar v četrtek domov. Drugače pa upam, da se bodo zadeve kaj izboljšale, saj sem se nekaj menila že z enimi parimi puncami tukaj gor, da se dobimo…Sam to je pa spet tko…dopisujemo si ful, preden se pa vživo spoznaš pa tud kar traja…no ja, bo že.
Lep dan ti želim, jaz grem pa ravno malo na kolo.
Meni Lj ni glih ne vem kako pri srcu. Imam dosti raje svoje mesto, kjer se da videt vsaj kaj narave. Glede družbe je pa tak, da sem jaz v Lj v bistvu ali s fantom ali pa v domu. Nimam glih ne vem kakšnih prijateljic, ker ima večina od njih svoje muhe (beri: nimajo nikoli časa zate, ti pa bi zanje moral biti ves čas na razpolago) ali pa jih ni v Lj.
Upam, da se boste čimprej spoznale. Iz lastnih izkušenj ti pša povem, da če se kar naprej neki prestvalja, se nikdar ne boste dobile. Ali na začetku ali pa nikoli. Jaz čakam, da bo kakšno srečanje v Lj, da pridem malo pokukat:)
Lepo se imej še naprej in pa ostani tako kul še v bodoče. Čau!
J, Demie , men se tud tako začenja dozdevat , da če se ne zmeniš takoj, pol nič ni 🙁 Samo čudno, pri njih sem recimo dobila vtis , da so ful zagrete, da se spoznamo pa tako naprej, pol pa kar naenkrat cedalje manj mailov, pa ena nima casa, pa druga nima casa…Saj končno če imam že v real lifu take izkušnje s prijateljicami, ne vem, zakaj bi ble tukaj gor kaj drugačne…Res pa je še, da če si še za znance težko najdeš čas, kako si ga boš pol šele za nekoga z interneta…
Glede srečanj pa je tako, da niso glih po mojem okusu – pač en kup folka, pa z nobenim ne navežeš pravega osebnega odnosa, ampak je vse skup bolj površno…No saj mogoče v resnici ni tako, kakor za koga.
Tud ti ostani še naprej tako v redu, predvsem pa tako zgovorna 🙂
Če boš pa kdaj tud ti iskala kakšno prijateljico ali znanko za družbo, mi pa kar piši.
pozdravček