kozmetika za novorojencke
Za nego otroka potrebuješ (seznam iz materinske šole):
*termometer (za telesno, sobno in vodno T)
*otroško trdo ali tekoče milo
*mandljevo ali olivno olje
*zaščitna krema za obraz (ribje mazilo ali Malček mazilo)
*škarje z zaobljenimi konicami za striženje nohtov
*gost glavnik in mehka ščetka za nego lasišča
*hladilno mazilo
* 70% alkohol (dobiš v lekarni) + sterilni zloženci za čiščenje popka (Tosama) – popka ne smeš čistiti z vato, ker lahko delčki vate ostanejo v popku
*fiziološka raztopina za nos (ampule od Niveje, dobiš v lekarni)
*bombažna otroška vata (Tosama)
*gazice ali krpice za umivanje (Tosama)
*1-2 večji kopalni brisači
*2 rokavici za umivanje
*plastičen vrč za vodo (raje 2: 1 za telo; 2 za obraz)
*plastična kopalna kad – banjica
*vedro za umazano perilo
Sem še v pričakovanju tako, da ne morem deliti izkušenj kateri izdelki/znamke so boljše (nekaj sem kupila od Bebival-a, mariborske lekarne in pa od Wellede, dobiš v Mullerju ali DM).
Ko pa boš šla že v lekarno pa zase še kupi lanolin na nego občuljivih bradavic (Multimam).
lp
Ja zgornji seznam bo kar uredu – edino malo popravkov.
Škarjice za nohtke so štoraste kot ne vem kaj. Rajši kupi otroško ščipalko. Pa še hitreje bo.
Za lase kej dosti ne rabiš, rajši za začetek kupi glavniček za temenca. težko da jim boste ušli.
Vate jaz nisem rabila – za umivanje rite uporabljamo tiste papirnate krpice iz DM.
Kopalne brisače naj bosta kar 2 – vsaj! Rokavico za umivanje imamo, pa je ne rabimo.
Plastičen vrč bo dovolj 1 – imamo 2, ampak uporabljamo samo enega.
Kreme za obraz mi tudi nismo rabili. Sem imela Wind&wetter pa je nisem nikoli uporabila, čeprav je bil zimski. Kreme za sonce pa itak ne smeš uporabljati do pol leta.
Vedra za umazano perilo ne rabiš. Tudi če boš prala posebej (jaz nisem) lahko umazane cunje počakajo v košu skupaj z vajinimi.
Lanolin ne vem če boš rabila. Jaz sem ga kupila pa mi zdaj sameva v kopalnici. Namazala sem se pa 1x v porodnišnici, potem sem si pa rekla da kar mal na rezervo se ne bom mazala in se nisem nikoli več. Res pa da nisem imela nobenih problemov z bradavicami.
Drugače pa termometer imamo digitalnega iz Muellerja – tistega za 5 jurjev pa se čisto dobro obnese. Definitivno pa kupi digitalnega. Jaz imam od prej enega, ki sicer temperaturo pokaže po 1-2 minutah, ampak sem mulca totalno znervirala, ko sem mu enkrat slabe 2 minute roko pri miru držala.
Termometra za v banjo ne rabiš. Pri nas se je komolec čist uredu obnesel. Sem kupila termometer, pa ga dal v vodo, pa je po 1 minuti kazal 30stopinj, voda pa topla, tako da…
Bepanthen je fajn imet. Mi sicer z ritko nimamo problemov, če je pa že kdaj izjemoma malo rdeča, ga pa kr preventivno malo namažem. Pa zdajle ko je bilo vroče, je imel nekej izpuščajev po koži in sem tudi kar z Bepanthenom mazala.
Pa kupi veeeeelikoooooo teh malih pleničk 20×20. Pri nas tavelikih skoraj ne uporabljamo. Edino pod glavo v zibki jo je imel, pa pri kopanju smo jo ene 3x uporabili. Te ta male imamo pa nonstop v uporabi. Tudi zmeraj imam eno v avtosedežu, pa v vozičku… V glavnem pridejo veliko bolj prav kot ta velike. Pa tudi mulc jih ima rad – ko rata zaspan se kar začne božat z njo po obrazu, pa tudi zaspi velikokrat tako da ga s to pleničko pokrijem čez obrazek:)
Kar lahko dobiš kje drugje NE kupuj v lekarni ker je najdražje. Najprej preveri kakšen DM ali Mueller če ga imaš blizu.
Glede firm pa ne vem. Buebchen-a ki ga vsi tako hvalijo. Za kopanje imamo Nivea milo in šampon v enem. PA včasih mu dam v čeber par kapljic Johnsona – tistega sivkinega za (kao) boljše spanje. Ne deluje – verjemi!
No mislm da je to vse.