Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Kozmetika

Kozmetika

Spostovani,

Stara sem 36 let in v zadnjih letih sem zelo veliko zapravila na najrazlicnejsih kozmeticnih preparatih.Odkar pomnim imam kapilare in to po licih i na bradi. Obiske pri kozmeticarki so bili le enkrat na leto. Sedaj pa sem zamenjala kozmeticni salon, kjer mi je kozmeticarka rekla, da vse kreme so bile prevec agresivne za mojo kozo in da vse kreme , ki se na veliko reklamirajo so zelo skodljive, saj nanasamo na kozo nekaj kar ni naravnega. Zato , da bi moja koza zacela proizvajati dovolj mascobe in ne vem kaj se mi je priporocila tonik iz vrtnic za ciscenje in kremo iz zelenega caja. Za okoli oci pa naj si tu in tam masiram z olivnim oljem. Nocne kreme naj ne bi uporabljala.

Zanima me vas pogled, na danasnjo kozmeticno industrijo in ali so priporocila kozmeticarke prevec drasticni. Naj se omenim , da imam tanko in suho kozo in sem proti kakrsnim koli laserskim posegom.Drugih problemov z kozo nimama.

Lep pozdrav

Pavla

Spoštovana Pavla!

Tradicionalna kontinentalna evropska dermatologija načeloma ni naklonjena pretirani uporabi kozmetičnih sredstev. Vendar tudi v Evropi počasi dozoreva mnenje, da postaja uporaba kozmetike del vsakdana, ki ga ne smemo brezmejno obsojati. Zato naj bi kozmetična sredstva povsem odsvetovali le ljudem, ki jim uporaba kozmetike dokazano škoduje. Za druge pa naj bi veljalo, da kozmetična sredstva uporabljajo zmerno (če se uporabi ne morejo ali ne želijo izogniti), hkrati pa da redno skrbijo za nego kože (redna higiena, uporaba blagih negovalnih preparatov ipd.). Izogibati se je treba nepreverjenim kozmetičnim preparatom ali pogosti menjavi teh preparatov.

New Report

Close