kozje mleko
Kremo mi je dala mama, not je bilo še ene pol lončka in je kar ta iz lekarne. Je kar fajn mastna, škodi ji ne, piše za suho kožo, kot zaščita pred mrazom … Važno je, da ima tam kjer je suha koža namazano, saj se drugače praska, pa ni vneto. Mam občutek, da včasih že to počne iz navade, kakor hitro jo slečem že “ordinira” po koži za kolenom, medtem ko se oblečena nikoli ne praska. Ma kdo bi vedel, jaz več nisem toliko pametna.
Sem ti pisala, da sem sumila cvetačo po prvem poskusu in da se mi zdi, da ji po tistem, ko jo je jedla drugič ni bilo nič. Jok brate. Jo je jedla včeraj spet in ena stran lička že utripa v rdeči barvi, tako, da v sredo nesem to cvetačo na terapijo, da jo stestirajo. Sicer je imela zdaj že tri dni zapored tudi vročino, ki non stop niha, včeraj ni padla pod 38,2, narastla pa tudi ne, ne kaže pa nobenih znakov bolezni, ni tečna, normalno je, skratka nič ji ne fali. Pravijo, da bodo zobki. Jih čakamo že mesec pa pol, pa nič, da se o spanju, ki bi mu težko rekla spanje sploh ne menim. Malo upam, da so njeni fleki trenutno povezani tudi z vročino in njenim trenutnim stanjem, saj ene pravijo, da se ob bolezni tudi izgled kože poslabša. Danes, ko sem jo hotela pa peljat k zdravniku pa vročine nima.
Veš tudi mene tolažijo, da bo minilo in da bo prerastla vse skupaj, a kaj če ne? Mene je samo strah, da ne preraste v kaj hujšega.
Pa še to;
se mi je kar zdelo, da z mešanjem ne bo šlo. Tudi moj je bil “lukav”, enostavno mi ni bilo nikoli jasno, kako je ugotovil razliko.
Ni ti bilo jasno kako ugotovi razliko? Si poskusila kdaj pregomin ali kaj podobnega? bljak, fej in fuj…ogabno. se prav čudim tistim, katerim otroci to spijejo.
Saj tudi mene je strah, da bo nastalo kaj hujšega. Pol me tolažijo s takimi da do 4 leta prerastejo, do 3. in podobno. Meni se bo zmešalo če se bo do 4 leta vsako noč škrabal do krvi.
Pregomina nisem poskusila, ker je takoj sprejela Som, je pa res, da je tudi Aptamil do šestega meseca dobila le tri ali štiri krat, ker se je dojila., tako da nisem imela teh problemov. Pri sinu smo pa poskusili z mešanjem, da bi enostavno prešli iz adaptiranega na kravje mleko in kot sama praviš je prav tako ugotovil tudi če sem naredila 1:3. Meni osebno se ni zdelo, da je okus kaj drugačen, a mali je že skoraj po vonju zavrnil stekleničko. Saj nekje je kar razumljivo, da če je nekaj mesecev mleko edina hrana, da potem najbrž že vedo kakšnega okusa mora biti tisto, ki je pravo.
Ravno včeraj sem na jutranji oddaji Dobro jutro na Slo1 gladala prispevek o alergijah. Gost je bila pediater-alergologinja, ki je govorila o alergiijah v različnih starostnih obdobjih. V glavnem naj bi alergije pri teh tamalih na hrano izvenele, edino pri alergiji na jajca ugotavljajo posledično kasnejši razvoj astme. Rečeno je bilo, da naj bi se pri 40% vseh, ki so imeli alergijo na jajca kasneje razvila astma. Po tej teoriji imata najina otroka kar dobre možnosti, da kaj “hujšega” ne bo.
Lep dan, pa čeprav deževen in dobro porihtajte na terapiji, mi jo imamo jutri.
Suzana
smo se vrnili iz terapije in kot sem rekla sem dala testirat kozje mleko in je sprejemljivo, lahko ga pije, zdaj pa je seveda spet od njega odvisno če ga bo hotel. Če ne, bom mu pa kašice delala z njim in kuhala z njim, tam pa upam da ne bo ugotovil. Sem nesla tudi en sojin jogur, ki ga tudi lahko uživa in mu je zelo všeč, ga je celega pojedel po terapiji. Vsaj nekaj več, da ne bo vedno eno in isto jedel. Sem nabavila še margarini, ki pa komaj zdaj ugotovim, da vsebuje limonin sok, ki ga ne bi smel, jo drugi teden nesem na testiranje da bom ziher.
glede alergije na jajca: mi jo imamo ugotovljeno glede na krvno in kožno testiranje, BICOM pa pravi da je ni. In zdaj bodi pameten…
ps: lahko mi pišeš na mail da ne bove vse tu debatirale, če hočeš seveda.