Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kožica počena

Kožica počena

Pozdravljeni.

Sin je star 6 let. Vedno je šla kožica zvečer ob umivanju brez težav čez ud. Edino v trdem stanju težje. Pred 2 tednoma tik pred pricetkom plavalnega tecaja mu je zvecer ob umivanju malo počila kozica na zgornji strani uda in zakrvavelo je. Potem smo spirali s kamilicami,mazali Bepanten. Vsak vecer smo kljub bolecinam potegnili dol. Na plavanje je hodil normalno. Po enem tednu se je lepo zacelilo. In ob umivanju je mož sinu potegnil dol kozico malo prehitro in mu je pocilo na spodnji strani-kar daljsa razjeda. In kri. Potem smo spet ponovili vajo…mazali itd. Na plavanje je hodil ponovno en teden normalno. Po enem tednu mu je ta ranica ob umivanju in ko si je potegnil cez …spet malo zakrvavela. Ni se se zgleda popolnoma zacelila. Kozica je ob glavici belkasta kot da bi bila malo bolj suha tam okrog. Moram pa povedati da je zadnje mesece malo tezje dol potegnil ob umivanju. Sklepali  smo da zato ker je pac zrastel in se bo ze raztegnilo.

 

1. Ali bi morali kozico vlaciti dol veckrat na dan?

2. Ali je pregled nujen?

3. Ali naj ob ranici in krvavenju vseeno vlacimo dol vsak dan ali raje cakamo da zaceli?

4. Menite da bo rabil poseg?

5. Se da z vsakodnevnim raztegovanjem še kaj rešiti?

6. Zaradi česa pride do tega? Do sedaj je bilo ok.

 

Lp in hvala

Kožico razmaknite samo toliko, da se spolovilo umije, sicer počakate, da se v popolnosti zaceli. Enkrat dnevno zadostuje. Stanje naj si ogleda otrokov pediater, ki presodi ali je potreben pregled pri urologu ali ne.

Vzroka natančno ni mogoče pojasniti, lahko je tudi psoledica cepljenja ranic, ki so nastale pri spontanem pretrganju.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close