Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija kožica penisa

kožica penisa

Pozdravljeni!

Sicer sem nekje na internetu že zasledil neke informacije o tem, ampak sedaj ne najdem več.
Nevem če bi temu lahko rekli problem, prej preventiva…skratka, včasih pri umivanju pod kožico se mi zgodi naslednje:kožico si seveda potegnem čimbolj dol, da si lahko umijem spodaj…ampak potem mi včasih kar ne gre več nazaj;se moram kar nekaj časa matrati, kar nekako se mi zguba..nevem kako opisati. Zdaj pa nevem, ali si jo preveč dol potegnem ali kaj. Kaj pa v takem primeru narediti, če kožice ne moreš spraviti nazaj gor? To se mi dogaja samo včasih in še to, ko je penis v mlahavem stanju. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če kožico potegnete dol, potem pa ne gre nazaj prek, temu pravimo parafimoza. Ker lahko ta del, ki ne gre prek, oteče in tako “stisne vrat” glavice in s tem prizadene njeno prekrvavitev, je parafimoza nujno stanje – potrebno je kožico potegniti nazaj. Če to ne gre, pa obrezati.

Včasih se začne kožica (v kateremkoli starostnem obdobju) ožiti. To se med drugim lahko pokaže s težavami pri spolnih odnosih (kožica v erekciji ne gre preko glavice). Svetuje se obisk dermatologa, da pregleda, če je kožica zbolela za kako kožno boleznijo. V tem primeru se včasih lahko pomaga z zdravilnimi mazili. Če to ne pomaga pa je potrebno obiskati urologa, kjer imate na voljo operativne posege, s katerimi kožico nekoliko skrajšate in razširite (dorzalna incizija – nič se ne odstrani, vendar je estetsko lahko vprašljiv učinek in ni mogoče, če je kožica že povsem bolezensko spremenjena) ali pa odstranite (obrezanje). Mogoče je tudi najprej poskusiti z dorzalno incizijo (če seveda kožica ni že preveč bolna) in kasneje, če to ni dovolj, z obrezanjem.

Torej – če je ne sprevite prek na noben način, svetujem obisk urologa (dežurnega, takoj ko se to zgodi!!!), če boste čakali lahko pride do nekroze dela kožice (če pustimo tveganje za nekrozo glavice (!) ob strani) in potem ne bo preostalo drugega kot rezanje. Zato še preden se to zgodi predlagam da pokažete kožico dermatologu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close