Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija kožica na penisu

kožica na penisu

Pozdravljeni,

rad bi povprašal za mnenje o zgoraj omenjeni zadevi in sicer imam 4 letnega sina, pri kateremu do nedavnega nismo imeli težav s kožico na lulčku. Nikoli sicer ni šla do konca dol (se pravi čez glavico), ampak vseeno toliko, da se je del glavice videl. Kot sem uspel prebrati na forumih je šlo za adhezijo. Tudi na pregledu pri 3 letih so rekli da se do 5 leta nič ne dela, in da naj kar lepo vsak dan vlečemo kožico dol in enkrat bo že vse v redu. Mogoče naj omenim še to, da je naša prva pediatrinja pri 10 mesecu kožico na silo potegnila dol in je kar precej krvavel.

Problem pa je nastal nedavno in sicer ga zaradi bolezni in vročine nekaj dni nismo kopali niti tuširali, posledično pa tudi kožice vlekli dol. Sedaj pa izgleda tako, da je sploh ne moremo potegniti nazaj, niti toliko kolikor smo jo lahko potegnili še pred nedavnim. Občutek imam, da bi se zelo natrgala in krvavela, če bi to storili.

Kaj narediti? Ali je to lahko povezano z rastjo otroka? Ali čakamo ali raje kar takoj k urologu, pa bo povedal kaj storiti. Ali so možne kakšne infekcije, ker se lulčka ne bo umivalo?

Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav
Rok

Spoštovani!

Smisel ni, da se pri 4 letih glavica samo vidi, temveč da je mogoče kožico v celoti potegniti prek glavice in jo umiti. Kot opisujete, v vašem primeru temu ni tako. Pridobite torej napotnico za urologa, ki bo dečka pregledal, morda poskusil adhiziolizo, morda prej svetoval poskusiti še 1 mesec s kortikosteroidnim mazilom, ampak če ne bo šlo, bo pa vsekakor smiselno obrezanje – cirkumzicija – kar je navsedaznje zdravstveno ugodno in po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije tudi zmanjšuje tveganje za prenos spolno prenosljivih bolezni, torej je koristno za vse, nikakor ne samo za tiste, kjer pa je to potrebno (se pravi tam, kjer kožica ne gre preko glavice). In to po možnosti takrat, ko vse dogajanje, bolnica… na otroka čim manj psihično vpliva – torej ko je še majhen.
Drugo pa je lokalni problem v Ljubljani, kjer je z novo pediatrično kliniko bistveno več prostora za administrativne zadeve… pa manj postelj za otroke na urološki otroški kirurgiji, ki bi potrebovali operacijo…

Če ni vnetja (torej penis ni rdeč, boleč, nima vročine) in normalno lula, stvar vsekakor ni urgentna, je pa smiselno ukrepati po redni poti – torej napotnica za urologa, pregled, nato pa odvisno od mnenja pri pregledu.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – CenterUROL

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Lp pozdrav

star sem 23 let in meni gre kozica dol ko penis ni v erekciji ko pa je v erekciji mi pa ne gre dol ce pa dam kozico dol ko penis ni v erekciji in potem mi pride v ererekcijo me zacne pa boleti. Pri mastrubaciji me pa ne boli. Najlepsa hvala za odgovor

Spoštovani!

Temu pravimo relativna fimoza. Je razlog za obrezanje. Oglasite se v urološki ambulanti, da se seznanite z negativnimi in pozitivnimi učinki operacije, možnimi tveganji in se dogovorite za poseg.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – CenterUROL

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close