zanima me če se da odstraniti odvečna koža na spodnjem delu nadlahti.Namreč zaradi hipotireoze sem imela pred 7 leti kar 45 kg, preveč, in zato mi je sedaj ostala viseča koža na nadlahteh in na njej vidne strije…to me zelo moti, sploh poleti, ko te stije ostanejo bele, ostala koža lepo porjavi, in zgledam kot kak tiger:-))
Prosim če mi lahko poveste koliko takšna operacija stane, in kakšno je okrevanje po njej. Telesno težo imam sedaj na idealni teži že več kot 6 let.
Koža pa je še kar pri meni…se ne zgladi, z vadbo ne izgine…in grozno zgleda.
Hvala za informacijo.
Pozdravljeni!
Operaciji rečemo brahioplastika – preoblikovanje nadlehti, oziroma dermolipektomija (izrez kože in maščevja).
Kožo lahko odstranimo, izrežemo jo, in po potrebi naredimo še liposukcijo (ta verjetno pri vas ni potrebna, ker nimate odvečnega maščevja). Viseče odvečne kože in strij na njej ne bo več.
Po opeaciji ostanejo na mestu izrezane kože brazgotina.
Brazgotina bo s časoma izgledala kot tanka črta oziroma strija vzdolž zadnjega notranjega roba nadlahti.
Šive odstranimo po 2 do treh tednih. Z razgibavanjem in lažjo aktivostjo lahko pričnete že dan po posegu. V glavnem pa po enem tednu. Otekline in podludbe izvenijo v mesecu do dveh. V tem času lahko pričnete tudi z bolj intenzivno fizično aktivnostjo.
Brazgotine zorijo do enega leta in več. Postavljene so na notranjo zadnjo stran nadlehti tako , da so čim bolj skrite očem.
Cena operacije pri nas je med 260 in 470 tisoč tolarji odvisno od velikosti posega in vrste anestezije (lokalna ali splošna).
Lep pozdrav
aleš
Živijo
Lokalna anestezija je primerna za manjše posege in za bolj zdržljive paciente. Pri polalni anesteziji omrtvimo kožne živce z vbizganjem anestetičnega sredstva v kožo. Če je poseg večji je potrebno večje število injekcij, ki so neprijetne in boleče pridemo pa tudi do mejne količine sredstev , ki jih lahko še varno vbrizgamo.
Lep pozdrav
Aleš