Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija koža in lasišče

koža in lasišče

Pozdravljeni!
Kolikor pomnim v preteklost sem imela vedno težave s kožo. Stara sem 22 let in še vedno imam zelo mastno kožo. Ampak kljub različnim preparatom se to da skriti. Bolj problematično pa je lasišče. Po umivanju (uporabljam poseben šampon an ampule proti izadanju in maščenju las) je po nekaj urah videti (in čutiti), da se nabira maščoba. Prav tako pa imam na sredini glave lase že močno razredčene in me skrbi če se bo to nadeljevalo v nedogled.
Bila sem na pregledu in v lekarni so mi predpisali preparate za moje težave. Prav tako sem bila pri dermatologu nekaj let nazaj in je rekel da je to “pubertetniška težava”, ki se bo rešila sama od sebe. Poskusila sem že veliko možnosti a se izpadanje in maščenje ne nehata. Naj povem še, da imama mami tudi zelo redke in tanke lase.

Zelo me skrbi kaj bo z mojimi lasmi čez nekaj časa. Ne vem na koga, kam naj se obrnem.

Pozdrav!

Glede na probleme, ki jih opisujete menim, da sta potrebni dve preiskavi: ščitnice in pregled hormonov pri endokrinologu, šele na podlagi tega se odločijo za zdravljenje.

Samo za mazili ne pričakujem izboljšanja.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close