Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KOŽA IN KC

KOŽA IN KC

Avtor: Andreja ()
Datum: 12-06-01 20:01

Približno 5 let sem jemala Stediril M – brez posebnosti. Po krajšem premoru mi je ginekolog predpisal Minulet. Tudi tu brez posbenosti prvo leto. Po letošnjem nekajkratnem kratkotrajnem sončenju (z zaščitno kremo) pa se mi je koža nad zgornjo ustnico obarvala majo temneje. Z jemanjem tabletk sem prenehala ta ciklus. Ali bo ta prekomerna obarvanost ostala? Koliko časa po prenehanju jemanja tabletk lahko še pričakujem tak odziv kože? Hvala za odgovor.

Spoštovana Andreja!

Priporočil bi vam, da vprašanje naslovite na ginekologa. Načeloma so takšne hiperpigmentacije začasne.

Ginekolog mi je svetoval, naj se obrnem na vas. Med tem pa sem bila pri svojem ginekologu, in sploh ni vedel nič o takšnih spremembah na koži. Pravi da to ni posledica KC. Hvala za odgovor

Spoštovana Andreja!

Vaše prejšnje vprašanje ste povsem usmerili v možnost vpliva kontracepcijskih tablet, ki pa je zdaj očitno izključen.
Zato bi vas prosil, da natančneje opišete spremembe nad ustnico in navedete morebitne druge spremembe na koži obraza, da si vas lažje predstavljam. Moram pa vas opozoriti, da je možnosti ogromno, tako da je vprašljivo, ali vam bom lahko tudi po tem brez pregleda kakorkoli pomagal.
Zaradi službene odsotnosti do 29.6.2001 ne bom mogel odgovarjati na vprašanja, zato se vnaprej opravičujem za zamudo z odgovorom.

New Report

Close