Najdi forum

Koža

Pozdravljeni,

že dolgo časa nazaj sem zasledila rahlo rdeče madeže po koži. Na področju tega ovalnega madeža je koža suha (se lušči) in ne srbi.Njihov rob je po navadi debelejši in bolj redč, sredina pa skoraj normalne barve in otipa. Srbi mogoče le malo takoj po tuširanju (izsušitev kože…). Zdravnica (rekla je da bi bila alergija?!) mi je prvič dala mazilo Kuterid, a ker so se pojavili nazaj mi je v drugo zraven mazila predpisala še tablete (imana se ne spomnim), po katerih sem dobila mozolje po obrazu. Tile madeži so po dolžini cca 3cm in v širino 1-2cm. Čez poletje je bilo dobro, so izginli, sedaj pa se spet vračajo. So na predelu trebuha in rok ali nog (na hrbtu in obrazu jih ni nikoli).
Vem da je preko pisma težko postaviti diagnozo, bi Vas vseeno prosila za Vaše mnenje in kaj mi priporočate kaj narediti, da ublažim madeže? Stara sem 25 let.

Najlepše hvala, Tina

Spoštovani!

Verjetno gre res za nekakšno alergično reakcijo, mogoče celo na razliko toplo hladno. Če bi šlo za reakcijo po infektu, se kožne spremembe praviloma ne bi ponavljale. Pri glivicah, pa bi se le-te širile in bi jih z omenjenim mazilom ne uspeli pregnati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepše hvala za odgovor. Kaj mi pa svetujete, kajko naj ravnam, da bi le te madeže omilila, oblažila? Kakšno kremo naj uporabljam, milo za tuširanje…

Lp, Tina

Spoštovani!

Izogibajte se velikih temperaturnih razlik – tudi pri jedi in uproabljajte mazilo in/ali tablete, kadar je huje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close