Najdi forum

kovinska ograja

Odločamo se za balkonsko ograjo ( 3 balkoni),zelo mi je všeč masivna-lesena, vendar smo na deževnem območju,kjer se les uničuje, zato so me prepričali,da je boljša kovinska,kroparska,inox,…
pa nikjer ne najdem kakšne ideje, vse so mi tako monotone, samo prečne ali navpične palice, kaj menite, ideja?
Balkone imamo pozidane, na vsakem je vmes le 2 m za ograjo:(

katja

Iz inoksa se res vidijo bolj enostavne ograje, ostale kovinske pa so vse sorta. Malo poglej po revijah, internetu… Tudi jaz imam podobno situacijo. Vse bolj pa se nagibam k leseni, ker je taka ograja tudi na “stari” hiši in ta stavba poleg se mora po moje vklapljati zraven. Če imaš samostojen objekt, po moje iz inoksa ni slabo. Meni so te ograje zelo elegantne, enostavne in so mi kar lepe. Železna se lušči, kar je isti šmorn na koncu kot les. Za inoks pa ne vem. Sem videla pa tudi kombinirane (inoks, les).

Jaz imam leseno, ki so mi jo je izdelal in montiral proizvajalec iz Kranja, ki se ukvarja z ograjami in vrati. Žal je zelo slabe kvalitete, čeprav je bila cena zelo visoka. Že po enem letu se je les začel napenjati, pokati in sem jih poklicali, da si pridejo pogledat, vendar so bili vsi moji klici zamanj. moram rečt, da sem obupala nad njimi in njihovim odnosom. Zdaj je ograja po 10 letih v zelo slabem stanju, kljub temu, da smo jo redno barvali in sedaj razmišljam o zamenjavi, vem da lesena ne bo več.

Katja,
mi smo se odločili za inoks ograjo. Mojster, ki smo ga izbrali, nam je naredil res lepo ograjo, ki je še danes kot nova. Znal je prisluhniti našim željam in nam realno svetovati. Za razliko od nekaterih ostalih mojstrov, ga ni bilo treba čakati in priganjati, saj se je držal dogovorjenega roka.

V primeru, da se odločite za inoks ograjo:
041 273 785 (KOVINOKS s.p.)

Inox je predrag. Jaz sem nabavil navadne železne stebre(profil kvadrat 10×10 cm) in povezovalno 5×10 cm, na to pa preko 5 cm okroglih podstavkov dal našvasat še ogroglo cev fi 7 cm. Stebri so 2 m narazen. Posebej sem kupil ALU plošče 5 mm (1×2 m) , v katere bom dal izrezat kroge različne velikosti in postavitve. Potem samo še zbrusiš z brusilko in finim šmirglom in namestiš na ušesca, ki jih prej našvasaš na stebre. Ograja bo zgledala zelo masivno in nevtralno, hladno. Za 6 tekočih metrov sem dal 400 eur za železo in delo, aluminijeve plošče(3 kom. po 2m2) pa so stale 200 eur.

Zima, barva se lušči, če šparaš na ceni. Treba je odštet malo več za profi barvo, potem pa drži. Enako je za les. Helios , Color in Belinka so navaden drek.

Mi pošlje kdo kakšno fotko ograje na [email protected]
hvala,

katja

prečne vertikalne palice na balkonskih ograjah zahteva predpis, ki pravi :
svetla luč med palicami je max. 11 cm. (otroška glava)

Ja je treba res paziti na otroške glavice. V BS 3 v Ljubljani, kjer sem stranovala je moji hčeri uspeli glavo spraviti skozi ograjico, medtem ko sem odklepala vhodna vrata. Da smo jo spravili vn je pa trajalo kar nekaj časa. Ali ograje niso po standardu, ali pa je njena glavica bila premajhna ?

njena glava je normalna,
o “izvajalčevi glavi” pa ne bi dajal komentarja.

New Report

Close