Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže kOSTNO MIŠIČNA BOLEČINA?!

kOSTNO MIŠIČNA BOLEČINA?!

Pozdravljeni,

na vas se obračam z vprašnjem oz mojo težavo in sicer težave so se začele pred približno 4 meseci, ko sem začela obiskovati fitnes. Pred tem nikoli nisme hodila na fitnes oz delala vaje za zgornji, prsni del. To je bilo zame takrat prvič in verjetno sem pretirala, ker sem po praih dneh vadbe dobila v prsnem delu ( natančnje levi del, pris prsnici) neko topo bolečino, ki je bila kar izdatna. Bolečino sem pripisala vadbi in končala z vadbo. Bolečine so bile prisotne par dni, niso se stopnjevale, bile so iste zato sem obiskala zdravnika. Povedala situacijo in on mi je naredil ekg , pregledal in rekel, da je bolečina kostno- mišična in mi predpisal Naklofen. Pomirjena grem domov in seveda bolečine po kakšnih 14 dni ponehajo. Potem začnem z rahlo vadbo in bolečina se spet pojavi, traja 3 teden in potem je ni . Začelo me je ponovno skrbeti in spet grem do zdravnika. Ponovno naredi ekg ( bp), pregled, in pa še pregldat dam kri za ščitnico, vse spet bp. Predpiše mi b complex in reče, da moram kar telovadit, da si utrdim mišice. In res bolečina po 14 dneh preneha. In spet mesec dni ok, kljub vadbi, enakim aktvnostmi se spet iznenada pojavi. Bolčeina je vedno na istem mescu, s tem da je sedaj najmanj intenzivna, NIKOLI pa ni prisotna ponoči in med aktvnostjo ( telovadbo, tekom). vedno se pojavi kar tako, nrp v službi, ko sedim 8 ur. Kaj vi menite, mogoče je bolečina povezana s sedenjem, hrbtenico? Bolečina je takšna, ko bi mi nekdo nekaj delal po živcu. Vsaj tako se mi zdi, jo pa ne znam natančno opisati. Ne boli me med izdihom, vdihom, zdravnik pravi, da srce naj bi bilo ok, ne vidi razloga za skrb amapk mene POŠTENO skrbi in ta zadeva načenja že počasi tudi živce. Imaste kakšen predlog kaj naj storim glede taga, naj grem še na kakšen pregled, morda fizioterapija? Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Svetujem vam, da obiščete fizioterapevta, specialista za Ortopedsko medicino, da vas pregleda in ugotovi katero tkivo vam povzroča težave. Na osnovi tega, vam bo potem lahko izvedel tudi najbolj primerno terapijo, da se vam zadeva ne bo več ponavljala.

Hvala, upoštevala vaš odgovor in že bila na fizioterapiji pri fizioterapavtu iz Celjskega, ki ste ga že tudi vi kdaj omenila. Bolečina je popustila, sicer je terapija zelo bolela, vendar je sedaj bolje. Težava je bila v 6. rebru, ker je bila rebra ” zaskočena” in je dražila.. sicer ne vem točno kaj naj bi bilo , uglavnem bolečina je dosti manjša. Imam še 1 terapijo in bo baje bolje.
Hvala

Super! Sem vesela za vas!

New Report

Close