Kostni rak
Spoštovani,
v obupu se obračam na vas z upanjem na kakršen koli koristen nasvet.
Star sem 24 let in nekje okoli konca decembra(torej okoli 3 mesece nazaj) sem na levi nogi na prednji strani tik pod kolenom našel majhno na otip bolečo bulico na kosti premera okoli 5 milimetrov. Glede na to da se veliko ukvarjam z športom predvsem nogometom nisem dajal velike teže bolečinam, ki so se mi pojavljale v kosti okoli bulice. Nekje sredi januarja pa so bolečine ojačale in in se razširile na celo podkolenico in tudi na koleno, ponoči oziroma po umiritvi so postale še bolj izrazite. Osebna zdravnica me je konec januarja napotila na urgenco, kjer sem naletel na posmeh, češ kaj pa hodim s tem k njim, saj to ni nič in da sploh nimam nobene bule, bolečine pa da so od kakšnega udarca! Rentgenska slika ni pokazala ničesar. Vrnil sem se k osebni zdravnici katera mi je predpisala naprosine…
Samoplačniško sem šel na ultrazvok, kjer so se bula in dvignjene kostne lamele lepo videle.
stanje se je nespremenjeno vleklo do sedaj, ko so se bolečine spet ojačale in se v manjši meri prenesle tudi na podkolenico druge noge. Bula na nogi je sicer v tem času ostala približno enakih dimenzij
Bojim se da imam kostnega raka, kakšno obliko sarkoma, zato bi vas prosil za kakršen koli nasvet kam se naj obrnem s svojimi težavami, saj se resnično bojim.
hvala in lep pozdrav
Pojdi k osebni zdravnici in jo vprašaj, če ti ona lahko izključi možnost, da gre za kostnega raka. In če to lahko podpiše. Če tega ne more, naj ti da napotnico za nujen pregled pri onkologu.
Moja sošolka je pri dvajsetih letih umrla za kostnim rakom. Najbrž da je k temu pripomogla tudi zanič diagnostika v zdravstvenem domu (zaradi bolečin so ji najprej dali nogo v mavec za par tednov in upali, da jo bodo minile in šele potem so začeli razmišljati o napotitvi k onkologu), malo pa tudi pametovanje njenih staršev o škodljivosti kemoterapije, ki jo je potem odklonila in se je zdravila z alternativo, in sicer pri enem zdravniku v tujini. Naj bo tvoja pot drugačna, še najbolj pa ti želim, da ti en resen diagnostik ugotovi, za kaj gre in da raka sploh nimaš.
Miha123, čisto razumem, da te skrbi, in zelo prav se mi zdi, da ukrepaš in da si odločen najti odgovor za svoje težave. Takole prek interneta je sicer nemogoče postavljat diagnoze, zato boš moral poiskati pravega strokovnjaka. Bom pa vseeno napisala svoje mnenje, če ti kaj pomaga:
Če bi bolečine povzročal kostni rak, bi rentgenska slika skoraj gotovo kaj pokazala. In tudi to, da te začenja boleti še druga noga, je v tem smislu dobro znamenje.
Jaz mislim, da imaš najbrž tako imenovano “skakalno koleno” – tendinitis ligamenta pogačice oz. patelarni tendinitis. Do tega pride zaradi preobremenjevanja tetive pogačice (tek, skakanje) in kroničnega vnetja na mestu, kjer se pritrja na golenico (grča tik pod kolenom). Bolečina je običajno vse hujša, tetiva se lahko natrga, sčasoma lahko pride tudi do poškodbe same kosti, zato je nujno treba ukrepat.
Svetujem ti, da greš še enkrat do svoje splošne zdravnice in jo prosiš za napotnico za ortpeda ali travmatologa, po možnosti takega, ki je specializiran za športne poškodbe. Čim prej. Tovrstnih ambulant s koncesijo je kar nekaj – Ultramedica, Arthron itd. Njihove naslove in številke boš zlahka našel na spletu. Najbrž boš rabil nekaj mirovanja, fizioterapijo in Naprosyn kar jemlji, saj ne deluje le proti bolečinam, ampak tudi proti vnetju. Pa hladni obkladki tudi nekoliko olajšajo bolečino.
Srečno!
najlepša hvala obema za komentar, veliko mi pomeni da moja zgodba nekoga zgane…
danes sem bil spet pri osebni zdravnici.. rekla je da bomo preverili še možnost borelioze. Septembra sem namreč staknil okuženega klopa in 3 tedne prejemal antibiotike, tako da sem dal kri na testiranje, rezultate dobim šele v četrtek al petek.. :S
bolečine postajajo nevzdržne; druga noga me sicer nekaj manj boli, me je pa ponovno začela boleti nadlaktnica, še posebej pa komolec in ramenski obroč. včeraj sem imel tudi hud glavobol in vročino. zdravnica mi je za bolečine predpisala Nalgesin forte, sam pa občasno vzamem še Naprosin 500mg ali Naklofen. Vsekakor poskušam konzumirati čimmanj tablet, a ko več ne gre ne gre…
LP
borelioze nimam
krvna slika mi je pokazala povišan MCH 32,3 in MCHC 351 in znižan MPV 7,3. Kolikor je meni znano to kaže na moje najslabše slutnje, saj MCH in MCHC kažeta na povišano aktivnost v kosteh,vendar osebna zdravnica še kar ne vidi v tem nič slabega…ob strani tibie sem zatipal še eno bulo, veliko večjo, katera se nadaljuje čez kost, prisegel bi da je še dva tedna nazaj ni bilo…
v sredo grem na samoplačniški pregled k ortopedu, upam na najboljše…
Le kako pride na boreliozo? Borelioza ima za posledico artrozo, ki pa ne dela takih bunk.
Treba je pomisliti, da so te bunki na obeh straneh, tudi noben sarkom se ne bo namestil tako simetricno. Tako da je ta strah ze odvec.
Poglejte tole na slikcah, ce je to morda to:
http://de.wikipedia.org/wiki/Morbus_Osgood-Schlatter
lp
ortoped me je pregledal in napisal da naj ponovno opravim rentgensko slikanje, kjer naj bi se že videlo, ali gre za kakšen tumor-levi tuberositas tibiae imam izbočen,lamela kostne gostote prominira nad kostjo, ne gre za tipično deformacijo po MB.Schlatter.
njegovo mnenje je sicer da to ni tumor, vendar pravi da se nikoli ne ve, v takem primeru se je najbolj treba bati ewingovega sarkoma…
tope bolečine so prisotne enako kot prej,kaj je potem vzrok če ne ta boleča bulica??
sem študent in čez teden sem v ljubljani, med vikendom pa ne morem do osebne zdravnice, in zanima me ali je možno da v kakšnem zdravstvenem domu v ljubljani opravim rentgensko slikanje pa dobim kakšnega zdravnika da pokomentira sliko(osebna zdravnica mi pa pač napiše napotnico)-
Hvala in lep pozdrav
Pred mesecem dni sem imela močno bolečino v desni nogi, ki je po počitku izginila. Nato sem po 1 tednu začutila bulo na nogi oz kosti. Bula ne zgine.. Je točno na sredini med gležnjem in kolenom.. Boleča ni razen če res močno pritisnem nanjo. Na otip je mehka. Mislim da se malo premike nisem pa 100%. Udarila vem da se nisem.
Kaj bi to lahko bilo?