Pozdravljeni!
Zanima me če je možna operacija, da se odreže del kosti na palcu? Namreč na obeh nogah imam večjo kost na palcih(na notranji strani, tako, da če dam nogi eno zraven druge, mi palca skupaj kažeta črko V, ker se dotikata le pri kosti, drugje pa ne. Sicer nimam kakšnih problemov s tem, le da malo čudno zgleda. Slišala sem, da je možno odvečni del odstraniti. Koliko stane tak poseg?
Pozdravljeni
Stanju medicinsko rečemo Halux valgus. Operacijo najbolje izvajajo ortopedi oziroma podiatri (strokovnjaki za stopala). Pri posegu je potrebno prusmeriti os palcev kar lahko dosežemo z osteotomijami (prerezanjem inpreoblikovanjem kosti kakor tudi z operacijo mehkih tkiv kit in kitnih ovojnic. Po poeraciji kar nekaj časa ne morete normalno hoditi.
Priporočam vam pregled pri ortopedu.
Lep pozdrav
aleš
Sama sem dala operirati kost na levi nogi, sedaj je skoraj 3 mesece po operaciji, noga v predelu kosti je še vedno odebeljena, čeprav tam ni omenjene kosti, me pa en del preostale kosti tako zelo boli pri hoji, da ne morem normalno stopiti na stopalo, ampak hodim po zunanjem delu stopala, kar mi pa že tam povzroa bolečine, ampak drugače ne gre. Me je pa že med operacijo presenetilo, da mi je dr. samo 2 “sunil” verjetno z nekim dletom, ni bilo pa nobenega brušenja, kot nekateri to omenjajo?.
Zdravnik mi je sicer 1 mesec po operaciji rekel, da bo oteklina v roku enega meseca izginila, ampak je od operacije naprej enaka; bolečine pa še nekajkrat hujše kot prej. Definitivno je ta poseg moja največja napaka v življenju!!!