Najdi forum

Mami bi za novoletno darilo rada kupila Kosmodisk. Ker ne poznam nikogar, ki ga nosi, ne vem, ali je res kaj na izboljšanju počutja ali ne. Če ga kdo ima, naj prosim komentira.

lP

Špela

Ojla Špela pozdravljena!

Ja moja mami ima kosmodisk,pravi,da brez njega negre.Seveda v kriznih dnevih.Ima ga ze vec kot 5 let in pravi da ji super služi in seveda pomaga.
Ko ji bo odslužil pravi,da si takoj kupi novega..potem si lahko misliš kajne???

To je tako ; kot če da šiptar šajkačo na glavo in se počuti kot ….
In zakaj ?
Manj ga boli hrbet ::J))???

Šiptar- albanec
Šajkača- srbska kapa

Živjo,

jaz imam kosmodisk doma in mi je pomagal, ko me je po porodu bolel križ.
Drugače pa ga ima tudi moj znanec, ki ga nosi cele dneve (vozi tovornjak) in je navdušen nad njim.

LP,Kaja

Hvala za odgovore. Zanimalo me je, kaj mislite. Mama ima hude težave s hrbtenico in upam, da ji bo kosmodisk vsaj malo ublažil bolečine.

Š.

KOSMODISK – 080 15 40 Moje ime je Marija ..po domače Šmarčeva Mici..kupite kosmodisk, res pomaga, ne da bi jaz vam nekaj lagala…

Pozdravljena!
Kozmodisk se mi zdi ena od redkih stvari, ki jih prodajajo
v kataloški prodaji in da ni zgolj za lase privlečeno.
Jaz imam že dolga leta lažjo skoliozo in bolečine v vratni
hrbtenici. Kadar se zgodi, da me boli (ali zaradi napačnega
giba, ali zaradi nerodnega položaja v spanju), si nadenem
kozmodisk za nekaj dni in bolečine počasi pojenjajo. Vem, da
nekateri pravijo, da si ljudje samo mislimo, da ne boli več.
Kakorkoli, poznam več ljudi, ki ga uporabljajo, pa ga vsi
pohvalijo. Poznam celo možakarja, ki je bil na berglah, pa
je s pomočjo kozmodiska v nekaj mesecih hodil brez njih.
Nosil pa ga je dan in noč. Pa tudi šoferji na dolgih progah,
se pohvalijo, ker jim masira vretenca.
Zdaj pa verjemi ali pa ne. Jaz ti ga priporočam, odločo pa
se sama.

Urša hvala. V glavnem v teke stvari ne verjamem. Ker pa ima mama res hude težave, bi na vsak način rada, da dobi nekaj, kar bi ji vsaj mogoče pomagalo. Torej odločila sem se, da ga naročim. Škodilo ji zagotovo ne bo, če pa bo kaj pomagalo, bo pa super. Sama že dolgo o njem razmišlja, vendar na način: kaj pa če bom kupila pa ne bo pomagalo. Torej, če ga prinese dedek mraz s tem ne bo problema!

Lep dan

Š.

Špela lepo pozdravljena!

Oglasi se po tem ko ga bo nekaj časa nosila in povej kako ji gre. Zraven tega pa ti predlagam še da dela vaje za hrbtenico in križ, ki ojača mišice. Bistvenega pomena so pa trebušnjaki. Pa kakšna fizioterapija bi tudi pomagala. Ja sem imela zelo boleč hrbet in sem delala vse troje pa še danes to počnem in ni nobenih problemov več. Pa veliko sreče!

LP K

Kokica – tudi sama imam težave in vse to počnem, pa je bolje. Pri mami pa gre za okvare tako na področju vratnih vretenc, kot v spodnjem križnem delu. Ima stalne bolečine in večkrat po cel teden preleži v postelji, ker jo čisto zvije skupaj. Kakšna telovadba ne pride v poštev, s fizioterapijo pa je tako, da ti pripada enkrat letno. Ker imam srečo, da imam prijateljico, ki je fizioterapevt, ji pomaga vsakokrat, ko je hudo, a zadeva je taka, da je potrebno odležat. Če bo kosmodisk vsaj malo pomagal, bo bolje kot nič, ker je situacija porazna.

Veliko sreče in uspeha želim tvoji mami. Ti pa kar pridno telovadi da ne bo nobenih problemov.

LP K

Špela, poleg kozmodiska sem se spomnila še nečesa.
Že pred nekaj časa sem bila pri kiropraktiku in bioenergetiku
zaradi hrbtenice. On zmasira hrbtenico s šentjanževim oljem,
ki ga ima ona sam ali pa ga kupiš napr. v Sanolaborju. Isto
to smo potem delali mi doma. Z nežnim utiranjem olja narediš
nekaj podobnega, kot namažeš napr. tečaj vrat, da ne škriplje.
Po masaži je tisti predel zelo topel in zato tudi bolje
in lažje gibljiv. Naši sklepi in hrbtenica potrebujejo nekaj
za naoljiti, da bolje tečejo. Nekako tako (v prispodobi) je razlagal ta gospod, ki sem ga videla zadnjič tudi na TV.
Morda bi veljalo poizkusiti tudi to.

Ja, Špela. Res je kar pravijo.
Jaz sem sicer malo mlajšega letnika, pa ga imam. In mi pomaga. VENDARRRRRR. Hrbet me boli vedno, ko sem lena. Ko se ne trudim imet zravnane hrbtenice, ko nič ne nardim zase…… Tako da, ko malo potelovadim in se pretegnem je boljše tudi brez kozmodiska. Imam ga za hitre ukrepe. Res je takoj boljše.
Moram pa povedat, da ko sem ga začela nosit, se mi je vsaj kak mesec (uporabe po navodilih) zdelo, kot da sem spet vrgla dnar stran. Toliko za opozorilo.

LP Martina

Urša in Kokica

Hvala za nasvete in lepe želje. Masažo izvajamo – ne ravno s šentjanževim oljem, pač pa z neko kremo, ki se jo v ta namen dobi v lekarni v Izoli in jo v glavnem uporabljajo fizioterapevti. Jasno, da nekaj pomaga, vendar dolgoročnejše izboljšave žal ni. Okvare so pač okvare.

Z kozmodiskom bomo poskusili – Martina hvala za opozorilo. Ji bom tudi povedala. Če pa ne bo njej pomagal, bom poskusila z njim še jaz.

Vsem skupaj : zavedam se, da je potrebno gibanje in telovadba. Tudi primerna teža je en faktor. Na vse to sama pazim, z mamo pa bo potreben še pogovor.

nekateri omenjate telovadbo. Ampak mene boli križ oz. že bolj pri trtici po telovadbi. Npr. pred enim letom sem shujšala za 15 kg (iz 89 na 74 kg -velika sem pa 168 cm), vsak dan peljem psa na sprehod za eno uro (poleti rolanje, pozimi peš), na faksu imam eno uro na teden badbintona, rekreacijsko igram odbojko enkrat na teden. Mislim, da rekreacija ne bi smela biti problem in sedaj me zanima, zakaj me boli. V sredo sem prisla z odbojke in me je grozno bolel križ. Se danes cutim bolecine in kar strah me je kako bo v nedeljo, ko imamo tekmo v odbojki. Imam kosmodisk, mi pomaga, vendar bi se rada znebila bolečin. Kaj naj naredim?

Odgovor na objavo uporabnika
perla , 19.11.2001 ob 07:44

Ojla Špela pozdravljena!

Ja moja mami ima kosmodisk,pravi,da brez njega negre.Seveda v kriznih dnevih.Ima ga ze vec kot 5 let in pravi da ji super služi in seveda pomaga.
Ko ji bo odslužil pravi,da si takoj kupi novega..potem si lahko misliš kajne???

New Report

Close