kos za plenice
Jaz sem prav zaradi tega večnega problema s plenicami prešla na (vsaj delno) uporabo bombažnih pleničk. Meni se ne da tko pogosto odnašat smeti. Za tale Sangenicov koš sem že večkrat slišala, da je ok za prvih 6 mesecev, ko blato ne smrdi (ha, takrat ne smrdi niti v navadnem košu), potem pa je že bolj kriza, ker te plenice stojijo tam kar dolgo in fermentirajo. Jaz sem raje prešla na bombaž, ker vržem kakec v WC in ga ne voham več;)
Če boš nabavila en koš z pokrovom in noter vrečko,ki jo boš dnevno menjavala in odnašala pleničke, boš čist ok skoz prišla te dve leti.
Po mojem nima smisla zapravljati denarja za Sangenic koš,če ti le ne predstavlja prevelik problem sprotno spraznjevanje navadnega koša. Pa tudi Sangenic je slej ko prej poln. Jaz ga odsvetujem 😉
LP,
Nina
19 t
Mi imamo sangenic koš in smo nadvse zadovoljni. Sprva ga nisva nameravala imeti, pa sva ga dobila za darilo. Jaz mislim tako: če imaš možnost, da daš vsakič plenic ven, da jo odneseš ven (balkon ali kaj podobnega), potem je to zagotovo cenejša varianta, če pa te možnosti ni in veš, da se ti ne bo dalo vsako plenico posebej ven nositi, je pa ta koš idealen. Ni pa res, da je uporaben le prvih 6 mesecev, še posebno sedaj, ko so nove vrečke. Naša je stara 20 mesecev in je koš še vedno v sobi. Vonja po sobi nikoli ni bilo, mož je pojamral, kako smrdi, ko ga prazni, zdaj pri teh vrečkah je pa tudi to dobro. Mi porabimo eno kasto nekje v mesecu in pol, se mi zdi.
Jaz Sangenic toplo priporočam in ga pri 29m še vedno uporabljamo!
Zadeva sploh ni tako grozno draga kot vsi govorijo. Mi porabimo eno kaseto na mesec, previt pa je približno 5-6x dnevno.
Prej ko smo ga previjali 8-10x dnevno pa smo porabili mogoče 2 kaseti mesečno.
Meni se zdi izredno higieničen saj plenica roma takoj iz rite v ta koš, tam pa je zavita v folijo in bakterije ostanejo notri – vse druge variante se mi zdijo nehigijenične.
Jaz pa sem se odločila, da bom uporabljala navaden koš za smeti in sem zraven kupila večje vrečke za skrinjo. Planičko daš v vrečko narediš vozel vržeš v smeti in je! Ne smrdi pa še vrečke dobiš za 200 sit 20 kosov!
Namesto, da kupiš dragi košek in daš 4 tisoč vsak mesec si greš kaj kupit za obleč al pa se kako drugače razvajaš!
Seveda sem prvič morala imeti košek, pa še prijateljica mi ga je svetovala.
Ker smo pri treh mesecih pristali na Comformilu, je pri štirih mesecih smrdel kot … v glavnem bljak in je seveda pristal na balkonu.
Zdaj v drugo bom uporabljala koš za smeti s pokrovom in vrečkice v katerih dobiš v trgovinah sadje ipd. se dajo tudi kupiti, vendar jih moja mama v svojem lokalnem Merkatorju vedno naprosi zastonj btw. to prakticiram že sedaj pri prvem, ker se mi je koš zameril.
Prijateljici je koš začel smrdeti precej kasneje, saj je dolgo dojila in se je smrdenje pojavilo šele nekaj časa po uvajanju goste hrane.
Mi pa smo s košem zelo zadovoljni. Pri prvi deklici je že skoraj odslužil, saj ima pleničko le še za čez noč, je bil pa sila uporaben celo obdobje previjanja. Porabili smo cca. 1-2 kaseti na mesec in smo imeli koš v kopalnici pša ni nikoli smrdelo, mora pa biti zaprt. Res pa je , da grozovito smrdi, ko se ga prazni, ojoj;)) Sem vesela, da sva ga kupila in bo v uporabi še za drugo dete;)
Lp,
T.