Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Kortizon zelodec

Kortizon zelodec

Spostovani!

Imam nujno vprasanje glede jemanja hidrokortizona. Stara sem 26 in imam insuficienco suprarenalk po medrolu. Jemljem hidrokortizon trikrat dnevno. Zdaj pa imam problem, dobila sem grozen gastritis, delno od kortizona, od kav, alkohola. Skratka nisem se pazila. Tako hudo je, da mi gre na bruhanje vsakic ko vzamem kortizon. Grozno me boli zelodec. Po vsakem odmerku si zelodec se bolj ranim. Ne morem vec!!! Zanima me, ce je to nevarno, ce dva dni ne vzela kortizona? Pazila bi in pocivala. A lahko pride tako do adrenalne krize?

Spoštovani!

Glede na navedene težave bi bilo potrebno zdravljenje z inhibitorji protonske črpalke (controloc. Acipan, Nexium…). Ne priporočam prekiniti jemanja Hidrokortizona.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Se lahko navežem na vprašanje,ker sem sama tudi želodčni bolnik in mi bodo verjetno predpisali hidrocortison.
Hvala

Spoštovani!

Iz vašega vprašanja ni razvidno kaj točno želite vprašati.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Obvezno jemlji kortizon z mlekom!!! Jaz mleka res ne maram, ampak je pa res, da zelo pomaga ce jemljes kortizon. Enostavno ne pride tako v stik s sluznico, kot ce vzames z vodo!

New Report

Close