KORTIKOSTEROIDNE INJEKCIJE
Spoštovani!
Verjetno moj link že poznate pa vendar le samo nekaj informacij: Starost malo čez 40 let, diagnoza,ki je nejasna kljub 3 biopsijam: lihen sclerosis ali lihen simpleks cronicus vulve
Po več letni občasni uporabi kortikosteroidnih mazil in mazila Protopic mi je dermatolog ob kontroli sedaj svetoval kortikosteroidne injekcije v zadnjico. Te naj bi delovale sistemsko in zato naj bi bil učinek boljši. Ne vem sicer kako se tej injekciji reče , vendar je omenjal injekcijo Depo, ki ima podaljšano delovanje do 3 tedne. Svetoval mi je 3 injekcije v zadnjico – s prekinitvami med vsako 1 mesec.
Ker vem ,da imajo te inekcije stranske učinke ,ki niso tako nedovžni, me zanima ,kaj mislite o tej terapiji vi oziroma ali je pametno ,da poskusim z njimi ali je bolje ,da vstrajam pri lokalnem nanosu kortikosteroidov?
Poleg tega me zanima ali lahko 3 inekcije povzročajo stranske učinke kot so sladkorna bolezen, osteoporoza, zelena mrena,..?
Spoštovani,
o vaši terapiji se posvetujte s svojim zdravnikom. Ta bo najbolj kompetentno odgovoril na vaša vprašanja.
Lep pozdrav,