Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kortikosteroidi in dojenje

Kortikosteroidi in dojenje

Spoštovani,

na to temo sem vam že pisala, vendar vas lepo prosim še za nekaj inf. Da na kratko povzamem. Na prstih obeh rok se mi pojavlja alergija (pikice, ki prerastejo v rdeče madeže, ki zelo strbijo in iz katerih rosi prozorna tekočina). Občasno alergijo saniram s kremo Diprosone, vendar ne upam prepogosto. Imam namreč osemmesečno hči, s katero se dojiva (zjutraj samo dojenje, potem pa čez dan ob vsakem oborku, kolikor pač je oz. kolikor želi in pred spanjem). Zanima me, ali je problem, če se vsake par dni namažem in koliko kotrikosteroidi prehajajo v mleko oz. kako dolgo sploh ostanejo v materinem mleku. Namažem se zvečer pred spanjem (okoli enajste ure), zjutraj pa se dojiva okoli osme ure. Ali torej preteče vmes dovolj časa, da se k. že izločijo?

Za odg. se vam vnaprej lepo zahvaljujem in vam želim lep večer,

medek.

Nekajdnevno mazanje kože (tako majhni predeli) ne bo škodilo dojenju oz. dojenemu otroku. Ni potrebno kakšno posebno ukrepanje ali pavze.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za tako hiter odgovor. Mene skrbi predvsem to, da je to mazanje kar pogosto (ni npr. enkrat na mesec). Samo to mi še prosim povejte (če je podatek), kako dolgo to ostane v mleku?

Hvala še enkrat!

Tudi če bi bilo 4x mesečno po nekaj dni, je vsrkanje skozi kožo majhno, od tega, kar se vsrka (res minimalno), pa se le okoli 10% izloči tudi v mleko.
Ne gre za sistemski kortikosteroid in ni potrebna bojazen!

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

pred kratkim sem za astmo dobila inhalator alvesco. Imam 7 mesečnega dojenčka in se še dojiva. Skrbi me, ker je to kortikosteroidno zdravilo. Ali tvegam preveč z uporabo 1xdnevno cel mesec?

Hvala že vnaprej za odgovor in lep pozdrav

Predvidevam, da zdravnik, ki vam je predpisal zdravilo, ve, da dojite? Ste mu povedali? Potem je zelo verjetno, da je predpisal zdravilo, ki je varno.
Tudi sicer ni študij, ki bi potrjevale škodljivost uporabe Alvesca med dojenjem.
http://www.drugs.com/breastfeeding/ciclesonide.html

New Report

Close