Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Koronavirus covid 19

Koronavirus covid 19

Pozdravljeni.

Tudi sama sem v dilemi glede novega virusa. Sem v 2.trimesečju nosečnosti in tudi že mama dveh malčkov, ki sta šele septembra 2019 pricela z obiskovanjem vrtca in sta posledicno letos kar precej bolna. Poleg tega živimo tudi v mejnem področju z Italijo. Upoštevanje preventivnih ukrepov je v primeru dveh tako majhnih otrok nemogoče oz. neučinkovito . Kljub izredni pazljivosti že od nekdaj, razkuzevanju itd… večino njunih okužb ( nezapleteni prehladi) dobim tudi sama. Naj povem da sem sicer zdrava, nisem podvržena zapletom, sploh pa ne pljučnicam…
Kako naj ravnam v tem primeru? Naj ju za nedoločen čas izpišem iz vrtca? To se mi zdi ekstremna poteza in si tega ne želim iz več razlogov, vseeno pa me dejstvo, da sem zaradi nosečnosti 10x bolj izpostavljena zapletom, skrbi. Glede na vaše izkušnje, znanje, kaj mi svetujete? Hvaležna bom vašega mnenja.

Lp S.

Spoštovani, glede na to, da ste noseči in da bo kmalu tu tudi novorojenček, je vaše razmišljanje vsekakor na mestu (pa ne zaradi le COVID 19, temveč zaradi številnih drugih kapljičnih in črevesnih okužb, s katerimi se srečajo otroci v prvem letu obiskovanja kolektiva in jih v primeru, da je doma novorojenček, prensašajo nanj). Če imate možnost drugega varstva, bi bilo le-to optimalno, ko se rodi novorojenček. Okužbe še mnogo bolj kot vas ogrožajo novorojenčka.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close