Najdi forum

Koristi zavoda za zaposlovanje

Se strnjam z Maxijem. Namreč, kolikor poznam doktrino in pravilnike Zavoda, so presneto previdni koga in kdaj vključijo v katerega od programov APZ (tečaji…).

Moja izkušnja je žal drugačna. sama sem prosila za računalniški tečaj in mi je bilo ugodeno, čeprav sem se šele prijavila na zavod, tako, da nisem bila med določenimi. In v moji skupini je bila večina jeznih, da morajo tja hoditi in sem izpadla kot v OŠ piflarka, ker me je to zelo zanimalo, saj sem bila do sedaj samouk na računalniku.
Tako, da bi bilo res bolje, da bi malo preverili kaj koga zanima in plačali pač le tistim, ki jih zanima. Imeli smo zelo dober program za učenje in tudi po prisotnosti se je lahko preverilo, da jih je le peščica vadila izven tečaja. Tako, da ne govorim kar tako.

No, sej je blo pol SLO na teh rač. tečajih. Ampak: te tečaje ni plačal Zavod, ampak EU zato so morali zavodi denar porabiti, če ne drugega ne bi dobili. Recimo bobu bob, pa vprašajte če vas pošljejo kam izobraževat za svoj nadaljni obstoj, pa boste videli, koliko ,polen se meče. Kadar mora zavod plačati. Zato ste lahko prepričani, da kamor pošljejo veliko ljudi in nezainteresiranih, takrat je denar od EU, ko pa ti hočeš prekvalifikacijo, so pa tolk pametne, da te na koncu glava peče.Kot da hočeš postat astronavt. Ena je enkrat rekla kolegici, naj prinese dopis firme, da jo bodo zaposlili, ko bo končala poslovodsko šolo.Ja kdo ti bo pa dons to dal. Pa te čakal,pa pojma nima, kdo si. Pol je šlo pa vse v franže. Pa te prime, pa te mine.

Martinova ghos, si pa hecna. Mar misliš, da bo Zavod kar vsakemu takole na lepe oči plačeval šolanje? Če ja, mi daj naslov, da se jaz pozanimam, če mi plačajo magisterij, ok?

Pa to ne moreš verjet!

ana123, zakaj je pa smešno, če hoče človek v kratkem spremeniti kvalifikacijo,ker želi delati.Mu manjka par izpitov, na poslovodsko, ki je trajala 8 mesecev, kjer so ji priznali vse izpite, naredila bi jih še par, pa ima prekvalifikacijo. In kaj je tu čudno, smešno, ima pa res lepe oči moja frendica. Mogoče če bi bil dec, bi ji pa ratal.Pa verjem al pa ne, a misliš, da si je sama izmislila to. V pritličju ji svetovalka to predlaga, ko gre pa v prvi štuk k ženskici ki to ureja, ji pa to reče. In ko se vrne v pritličje, svetovalka jasno, kaj pa naj, predlaga drugo. A smo še zmeraj smešni.lp

Martinova gos, izsiljevanje te ne bo daleč pripeljalo. Dejstvo je, da se vsi želimo šolati in funkcionalno usposabljati, po možnosti preko Zavoda. Drugo dejstvo je, da Zavod nima neskončne vreče keša(po moje) in da mora narediti neko selekcijo. Včasih je selekcija tudi to, da smiselnoast šolanja prosilec dokaže z izjavo delodajalca, da bo potem sledila zaposlitev.

Pa kdo izsiljuje, saj ni blo nič iz tega, a si ti ena od zavodovih svetovalk, k tko težiš.Pa a ti sploh prebereš preden odgovoriš, svetovalka jo je poslala v šolo, jao, pa a človek ne sme povedat mnenja, da ga pol en ne v glavo s svojo inteligenco. Jao ne delat doktorat, že zdej glava peče od tebe, pol bo pa joj.Izsiljevanje za svoje pravice človeka pripelje zelo daleč če še ne veš, zakaj pa ne, kar ti pripada ti pripada, samo da ti velikokrat ne povedo, kaj ti pripada. Če pa dobiš še kaj za povrh, hvalabogu, od viška glava ne boli. Zgleda da sam tebe, ki ne moreš delat doktorat. A tebi niso rekli, da prinesi od delodajalca izjavo, da te bodo zaposlil z končanim doktoratom.

New Report

Close