Pozdravljeni!
V sredo sem imela korekcijo štrlečih ušes v splošni anesteziji. Ker imam že 2 dni skozi bolečine, me zanima, če je to normalno? Saj so mi dali za domov protibolečinske tablete, tudi antibiotik, ampak še vedno boli. Kdaj lahko pričakujem, da me bo nehalo? Jutri imam prevez, ampak vseeno bi še rada slišala vaše mnenje.
Hvala
Pozdravljeni!
Najlepša hvala za odgovor in tolažbo. Eto danes je že 5 dan po opraciji in ne boli več skoraj nič.
Me pa še nekaj zanima. Zdravnica katera me je oprairala mi je prepovedala pranje las do enega mesca, ker pa sem bila takrat zmedena sem pozabila vprašat, zakaj si ne smem tako dolgo las prati. Nekje sem zasledila da s vaši pacenti lahko lase že perejo 3 ali 5 dan.
Nevem potem zakaj si jaz ne smem prati en mesec, jaz ne morem s takšnimi lasmi hodit en mesec po svetu, saj je to nehigensko.
Torej si naj vseeno oprelem lase in kakšno škodo lahko naredim, če se ne držim navodil svoje zdravnice?
Najlepša hvala za vaš čas in trud.
Tipka z veseljem: [email protected]
Sem se prej pozabila prijavit pod Jessica( sisi82).
Pozdravljeni!
Dr. Leskovšek najlepša hvala za vse odgovore, resnično. Sem si danes lase oprala in se pocutim dosti boljše, saj pri higieni. Sedaj pa imam spet naslednji problem: desno uho se mi je vnelo, ampak ne od zadaj, kjer je bil rez ampak od znotraj. Vem, pa tako, ker boli na dotik, in ko sem si danes cistila uho z bibo palčko je bila bibo palčka krvavo-rjava. Skrbi me, da bi se lahko to razbolelo. Sem klicala zdravnico ampak se mi ne javi:(
Prevez imam komaj v četrtek. Saj vem, da bi se o tem mogla pogovarjat z zdravnico, katera me je operirala, ampak vseeno imam rada se kakšno mnenje več.
Kaj mi vi svetujete?
Hvala
Pozdravljeni
Vneto uho boli kljuvajoče in hudo tako , da kaj dsoti ne morete početi od bolečin. ob operaciji ušesa vam je lahko kaj krvi zateklo v uhelj od tod mogoče barva na paličici. Če pa gre za vnetje pa čimprej do lečeče zdravnice ali do ambulante klinike kjer ste bili operirani.
Ne gražite ušesa s paličicami!
lep pozdrav
Aleš
Tudi jaz sem imel pred kratkim operacijo in sicer v KCju. Niste me sicer operirali vi, ker ste bili ravno tisti teden odsotni (operiran sem bil 13.9)…
Šive sem dal ven pred 9 dnevi in vse je OK, zdaj pa me zanima kdaj je možen obisk frizerja oziroma na kaj moram paziti pri tem? Verjetno ne sme bi prepogibanja ušes? Si lahko tudi pobarvam lase oziroma ali je zaradi morebitne okužbe potrebno biti pri tem še posebej pozoren?
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni ponovno!
Danes je 14 dni po operaciji in bila sem na kontroli, ker sem opazila, da mi iz levega ušesa teče kri. Zdravnica je pregledala rano in bilo potrebno ponovno šivanje ker so šivi razpadli predčasno. Prav tako sem pri šivanju zelo krvavela in zdravnica pravi, da sem prvi primer, ko se je to zgodilo.
Povejte mi sem lahko zaskrbljena?
p.s. glede bolečin v levem ušesu, znotraj uhlja pa ste imeli prav, da mi je stekla kri od operacije.
Hvala vam za vse!
Lep dan vam želim
ojla jessica!
nimaš kaj skrbet, to se zgodi, sama sem imela tudi slabo izkušnjo s šivano rano, po posegu na oralni kirurgiji, ki naj bi se že zacelila, pa se je spet odprla in ful zakrvavela, ne da bi jaz to sama izzvala, ponovno so mi morali rano do koca odpreti, sčistiti in ponovno zašiti, me je kar bolelo, ker tisti lokalni anestetik ni kaj dosti prijel:(pa je prav tako kirurg rekel, da to da me je takole zalilo po daljšem času, pa že dolgo ni videl oz ne pomni…no potem sem od nekega drugega dr. izvedela, da bi bilo to lahko povezano z menstruacijo, namreč dan ali dva pred tem sem dobila menstro in takrat je pri nekaterih ženskah možen efekt slabša sposobnost celjenja ran in to lahko velja tudi za čas pred menstro, ovulacijo…tako da če si mela kje v bližini, ali pa si jo potem kmalu dobila…je lahko to tisti catch…
srečno,
lp
Dobr dan! Star sm 19 let in imam tudi sam štrleča ušesa, s to težavo se ze od malega zelo obremenjujem, vendar do sedaj nism zbral poguma da bi se odločil za korekcijo!! Sedaj pa me zanima kam se lahko obrnem za nasvet in ali je to operacijo potrebno placati? in okvirno kolko to stane ker nimam nobene predstave! Koliko casa je cakalne vrsta?
Za odgovor se najlepse zahvaljujem!
Pozdravljeni
Korekcija štrlečih ušes je pri odraslih osebah samoplačniški poseg, Čakalna doba na poseg pri meni je mesec dni. Seveda bi vas moral prej pregledati in bi se ob tem dogovorila za priemrno metodo zdravljenja…
Poseg običajno izvajamo v lokalni anesteziji. cena je 183 tisoč sit .
Lep pozdrav
Aleš
odgovor je da.
več si lahko preberete tudi na https://bozikov.com/obraz/korekcija-strlecih-uses-otoplastika/
lp,
Pozdravljeni!
V petek prejšnji teden sem imel korekcijo ušes. Danes (sredo) sem šel na pregled in odstranjevanje šivov iz spodnje resice. Tako sem tudi videl svoja ušesa. Ko sem jih zagledal, sem bil v šoku. Ušesa so bila čisto ob glavi…tako močno, da sploh ne vem, ali so odmaknjena od glave (celo tale notranji del ušesa oz. školjka gleda malce ven). Nato sem opazil, da je desno uho veliko večje od levega, kar prej ni bilo (cca 1.5 cm). Doktor je nato odgovoril, da so ušesa po operaciji tako ob glavi zaradi šivov in same operacije in da se bodo malo “razprla” čez čas. Ali je to res? Jaz močno dvomim, da, saj so ušesa popolnoma pri glavi…skoraj komaj “vidna”. Za desno uho pa je rekel, da je toliko bolj zatečeno kot levo…kaj pravite na to? V ponedeljek grem, da mi odstrani še preostale šive. Vendar večje spremembe verjetno ne bo ali pač? Rekel je, da oteklina bo počasi zginjala…Kako pa z ušesi, ki so res preveč pri glavi…? Ali lahko sam kako pomagam kasneje, da se hitro “razprejo” oz. gredo v bolj normalen položaj? Morate pa vedeti, da sem imel in korekcijo ušesa ter tudi zmanjšanje spodnje resice…zanima me ali se lahko zgodi pri korekciji, da je rezultat eno uho večje od drugega, kar prej sigurno nisem imel! Vem, da je rezultat lahko, da ne bota popolnoma simetrična glede kota, ampak glede velikosti (1.5 cm)? Tega pa še nisem slišal… Kaj lahko storim z ušesi…jim lahko kaj zataknem čez noč iz zadnje strani (namesto nošenja traku), da jih spravim v bolj normalen položaj? Upam, da bo res vredu. Če ne, ne vem kaj bom naredil…Takoj pa verjetno spet ne moreš na ponovno operacijo?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp
spoštovan MA
V tej zgodnji pooperativni fazi ubogajte navodila kirurga in nam o svojih občutkih še enkrat napišete čez 4 tedne, ko bodo otekline minile, ušesa pa dobila svoj dokončni položaj. 🙂
Pozdravljeni!
Pred tremi tedni sem imel korekcijo ušes. Nimam večjih problemov, samo na desnem ušesu se mi zdi, da je brazgotina precej dvignjena (za ušesom). Nekje sem prebral, da bi mi lahko pomagale za boljše celjenje brazgotin naslednje kreme:
– Contrakel, krema
– Dermatix,silikonski gel
– Silgel
– Rjava energijsko prevodna krema Cosmerba
Kaj mislite o tem? Katero najbolj priporočate? Ali je za uporabo krem še prehitro ali ne? Ker imam namen oditi tudi na morje, me zanima ali je nujno nošenje kape na soncu, ali je dovolj, da imam lase čez ušesa?
Hvala in lep pozdrav.
Matevž