korekcija kratkovidnosti z operacijo – vstavitev leče (ne laserska operacija!)
zanima me, ali je kdo že bil na takšni operaciji oz. poznate koga, ki je bil.
Bla sem namreč na pregledu pri Moreli, in nisem idealen kandidat za lasersko op., ker imam pretanko roženico, operacija z vstavitvijo umetne lečke pod roženico pa bi bila najbolj priporočljiva.
Zmotilo me je le to, da se mi je zdelo, ko so mi pokazali fotografijo takih oči, da so te lečke ful vidne, pa me zanimajo vaše izkušnje s tem!
LP Lilika
Poznam eno, ki je bila operirana na Očesni kliniki pred leti. Ne lasersko. So jo klasično, ker je imela previsok pritisk v očeh (ali nekaj podobnega). Najprej je šla na operacijo za eno oko, čez čas še za drugo. Je rekla, da jo je še kar bolelo potem, na bolniški je tudi bila enih 14 dni pa nič branja, gledanja tv ipd. en mesec. Je pa takrat dala za eno oko cca 700.000 SIT. Če je to to. Res pa je, da je od takrat že cca 6 let, ne vem, kako zdaj delajo to. Njej se vidi, da ima nekaj drugače, ker ima bolj izbuljene oči, res pa je, da ne potrebuje očal (je imela zelovisoko dioprtijo in je bolj ko ne grozno izgledalo, tudi če je imela fensi okvirje očal), leč pa ni prenašala oz. zelo slabo. Tako, da to je bila rešitev zanjo.
Jaz imam tudi vstavljeno lečo > -8. Pri Irmanu v Žalcu, drugam ne bi šla, ker je on tedaj imel med najbolj razvitimi to prakso. Danes je menda že več tega, vendar bi težko zaupala tako občutljivo reč kar komurkoli…
Moja operacija je bila 2004, ne morem pohvaliti, kako sem zadovoljna. Danes imam na istem očesu že dodatno lečo z -1, kar je super, kot če bi morala imeti npr. -9. Meni je zelo pomagalo, ker sem se z visoko dioptrijo znebila tudi glavobolov. Že tedaj pa so me opozorili, da se zna zgoditi, da se bo dioptrija (starostno ali drugače) še naprej spreminjala/slabšala.
STara sem 35 let, tega je zdaj 4 leta, Irmana vsekakor zelo priporočam. Dala pa sem tedanjih 250.000 sit za eno oko. Za drugo oko se tedaj nisem odločila, ker sem raje presodila, da počakam še malo, naj se dioptrija še malo spremeni, nato bi “balansirala” dioptrijo na drugem očesu.
Morda zveni malo komplicirano, ampak meni ustreza. 🙂 Na drugem očesu imam dioptrijo -6,5 in me to neravnovesje ne moti, oboje pa zdaj rešujem s kontaktnimi lečami (poleg ene permanentno vstavljene).
Zelo zadovoljna, zelo priporočam.