Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Koprivnica -mrzla voda

Koprivnica -mrzla voda

Pozdravljeni,

pri našem 5 letniku se je letosdo sedaj že tretjič zgodilo, da je po tem, ko se je kopal v hladni vodi 8zunanji neogrevan bazen 2 x, jezero 1 x) dobil koprivnico po nogah. Izgleda kot rdeče bule privzdignjene kože in ga srbi. To se pojavi, ko pride iz vode. Prej težav ni imel.

Brala sem tuje spletne strani, kjer podobno stanje opisujejo kot Cold Urticario? Predvsem me skrbi, ker opisujejo možnost anafilaktičnega šoka?

Ali to pomeni, da se moramo izogibati vsem naravnim kopališčem? Malo sem prestrašena.

Hvala za vaš čas in odgovor.

Urticaria e frigore, torej koprivnica na mraz, je znana , anafilaksija pa izjemna redkost, čeprav opisana v strokovni literaturi.
Vedno je prvi ukrep izogibanje situaciji, ob kateri to stanje sploh lahko nastane. Dobro je s seboj imeti antihistaminik (Claritine). V primeru, da je otrok imel ob pojavu urtik tudi slabost, je bil bled, je morda kolabiral, bruhal, potem je potrebno k alergologu, da predpiše adrenalin samoinjektor.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close