Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija koprivnica – alergija na antibiotike

koprivnica – alergija na antibiotike

Prejšnji teden se mi je pojavila koprivnica in v soboto so mi navedli vzrok – alergija na antibiotike (Oracef). Antibiotike sem takoj prenehala jemati, vendar pa se mi stanje po treh dneh še ni popravilo, ampak se mi pojavljajo dodatni izpuščaji (na drugih mestih). Glede na to, da sem v 40. tednu nosečnosti (rok imam jutri) … me zanima – kako dolgo od prenehanja uzivanja zdravil, ki naj bi bili vzrok, lahko traja koprivnica ; ali lahko ta alergija škoduje otročku; kaj lahko poleg zdravil (2 x 1 tableta Dimidril dnevno; 1x dnevno krema Advantan) sama storim za čimhitrejše okrevanje?

Hvala in lep pozdrav,

Spoštovana Urša!

Predvsem z ničimer ne eksperimentirajte in dosledno upoštevajte navodila zdravnika! Porodničar, ki bo vodil priprave in sam porod, se bo po potrebi posvetoval s konziliarnim dermatologom glede ukrepanja v zvezi s koprivnico. Morda ne bi bilo slabo, če bi vas sprejeli v bolnišnico (verjetno kar v porodnišnico), vendar naj o tem odloči zdravnik, ki vas spremlja. Vsekakor pa se v primeru kakršnihkoli težav (zlasti večje število koprivk, otekanje, dušenje) čimprej zglasite v službi nujne medicinske pomoči.
Trajanje koprivnice je zelo nepredvidljivo: včasih izgine že po nekaj urah, drugič pa lahko traja več dni in celo tednov. Pravilno vodeno zdravljenje koprivnice plodu ne bi smelo škodovati, sama alergija pa prav tako ne.

New Report

Close