Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Koprivnica

Koprivnica

Pozdravljeni,

sin, 2 leti, ima že štiri dni gost, lepljiv izcedek iz nosu, nos ves čas poln, danes je malo bolje. Izcedek je lepljiv, belo rumenkaste barve. Dan po začetku težav se je pojavil še izcedek iz oči, pordeli beločnici in očesni veznici, oči je veliko mencal, zjutraj se je zbudil z zlepljenimi očmi, tudi s tem je danes bolje. Povišane temperature ni imel skoraj nič, maksimalno 37,4 °C. Začelo se je s suhim kašljem, po inhaliranju je kašelj postal moker in do danes povsem izginil. Večino dneva je povsem normalne volje, občasno bolj prilepljen name in malce bolj razdražljiv. Spal je normalno, jedel kot običajno, pil običajno.

Ker ni bilo nobenih atipičnih simptomov, nisem dajala nobenih zdravil. Danes, ko so nos in oči veliko boljši, se je pojavila koprivnica. Traja že nekje 5 ur. Nekje se mu pojavijo izpuščaji, kot bi ga opekla kopriva, zelo ga srbi, potem izginejo in se pojavijo na drugem mestu. Pašejo mu hladni obkladki na mestu izpuščajev. Sklepam, da gre za posledico viroze, ki jo preboleva. Jedel ni nič novega. Res je, da smo v družini nagnjeni k alergijam, vsi imamo blago obliko, jaz in oba starejša otroka. Tudi pri njiju dveh se je koprivnica že pojavljala.

Vem, da zdravnica priporoča Claritine, ampak nekako nisem naklonjena k temu. Ali menite, da je potreben? Če se ne motim, je s strani homeopatije bolje pustiti vse oblike izpuščajev pri miru? Ali priporočate, da mu dam kaj homeopatskega?

Hvala za vašo pozornost in odgovor.
Lep pozdrav, Maja

Pozdravljeni,
se opravičujem za pozen odgovor, pojav kožne simptomatike proti koncu viroznega obolenja je pogost pojav in ponavadi ni treba storiti ničesar, ker sama od sebe mine. Če je zoprn, se lahko poišče tudi kakšno homeopatsko zdravilo, dobro pa je, da pojav pogleda tudi strokovnjak konvencionalne medicine. Predvidevam pa, da se je do danes stanje kože že umirilo?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

v soboto zvečer sem sinu dala pol žličke Claritina, ker ga je zelo srbelo. Včeraj in danes se še vidi kak izpuščaj tu ima tam, ampak zelo malo.

Je pa včeraj zvečer iznenada začel jokati, da ga boli uho, stalno se je prijemal za levo uho, zdi se mi da je bilo malo pordelo in toplo, temperatura spet 37,4, obkladki s toplo plenico so mu zelo prijali in po obkladkih se je zadeva umirila, povsem mirno je prespal celo noč in zjutraj ga ni več bolelo. Zdaj ima 37,1 temperature, je normalne volje. Spet je nekoliko več gostega izcedka iz nosu. Oči so čisto v redu.

Predvidevam, da je kakšna adenoviroza, ker je kak dan dva že bolje pa spet malo slabše. Otrok drugače ni videti prizadet, samo iritira ga stalno brisanje nosu 🙂 Pustim, da gre svojo pot?

Ali se je možno naročiti k vam na pregled otroka v takem primeru?

Če se zopet pojavi bolečina v ušesu, ne vem kaj bi mu dala. Kolikor berem bolj kot ne pri vsakem zdravilu piše, da pacientu z bolečim ušesom ne paše toplo.

Hvala za vaš čas,
Maja

[url=http://lilypie.com][img]http://bd.lilypie.com/ZdRyp2/.png[/img][/url]

Ja, če gre v dobro smer, je zadevo najbolje pustiti pri miru.
Homeopati pri nas smo seveda dostopni tudi za akutno svetovanje, a v glavnem le za “svoje” paciente, ki se pri nas zdravijo zaradi kroničnih težav. Njih poznamo, jih na hitro pregledamo ob akutnih težavah in lahko svetujemo, katero zdravilo potrebujejo: Za nove in nepoznane paciente pa bi nam to vzelo preveč časa, ki ga v natrpanem urniku nimamo, da bi lahko tako delali.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close