Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija koprivnica

koprivnica

Imam 17m sinčka, ki ima dokazano alergijo na mleko, jajca in nekatero sadje in zelenjavo. Ima atopijski dermatitis, ki je bil sprva izražen v precej hudi obliki, zdaj pa je bila že kake pol leta koža precej v redu, tako da ni bilo potrebno več dajati Fenistila ali mazati z Elocomom. Tudi sinov jedilnik je postal že skoraj normalen.
No, včeraj in danes pa je dobil kar hudo koprivnico po obrazu, vratu, pa približno do zgornjega roba majčke. To se je obakrat zgodilo čisto iznenada in je v približno pol ure izginilo. Malo se mu še pozna na koži (je nekoliko bolj pordela, nekaj pikic).
Zanima me sledeče: ker danes in včeraj ni jedel nič ‘sumljivega’, ali je sploh možno, da tako nenadoma reagira na nekaj, kar je morda zaužil pred 2 dnevoma (češnje)??? Meni se sicer zdi bolj verjetno, da ga draži nekaj iz okolja, morda cvetni prah.
Najlepša hvala za mnenje in lep pozdrav.

Spoštovana cicona1,
možno je, da je užil kaj takega, kar mu je povzročilo koprivnico, tukaj mislim predvsem na navzkrižne alergene. Poglejte v “navzkrižni alergeni”.

Ali pa je užil kakšen skrit alergen, kar tudi preverite v temi “SKRITI ALERGENI”

Mnogokrat ne ugotovimo vzroka urtikariji, jo zdravimo z antihistaminiki, vendar če je sama izginila prej kot v pol ure, nobena zdravila ne delujejo tako hitro (no, v 20 minutah naj bi deloval Claritine, Flonidan, Zyrtec).

Nič pametnega vam ne morem povedati, sami poskusite ugotoviti, kaj je to bilo s primerjanjem tega, kar je užil.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close