kopanje v termah med nosečnostjo
Ni priporočljivo pregrevanje v zgodnji nosečnosti, zaradi pravilnega razvoja nevralne cevi pri plodu, samo ta se razvije že do 6. tedna, tako da pri tebi po moje več ni panike.
Drugače pa če ti paše, se kar kopaj, meni npr. ne, ker se mi takoj podre ravnovesje v nožnici, kot je že varjanka napisala in takoj vnetje pokasiram. Jaz edino s savno ne bi pretiravala.
jaz sem v 18t in sem včeraj vprašala G o tem. pravi, da če mi paše in če ni prevroča voda, ne škodi. lahko sicer staknem glivice, ki pa jih je potem potrebno pozdraviti. dal mi je še reklamni listek za eno vaginalno kremo, če bi jih slučajno res dobila. pa še to: pravi, da v kasnejših tednih (po 30) bolj spremljajo rast zardoka in če bi ne bila v redu, bi odsvetovali plavanje oz. priporočili mirovanje. tako da, jaz bom v kakšne manj obljudene in hladnejše kar hodila.
mane je savna mikala, sam sem se vseeno odpovedala. ce sem prav razumela, normalna raba po predpisih ne skodi (torej da si noter 2 x 12 minut, recimo) oz. da gres ven, ce ti slabi; problem so razni komadi, ki gredo v savno zato, da bodo podirali rekorde in podobno, pa hujsali, in ostanejo noter po eno uro in se s tem potem se vazijo pred ostalimi.
Tudi moja g. je rekla, da če nosečnost poteka normalno in je vse vredu lahko nosečka počne vse kar je počele prej da odsvetuje pa zelo vročo vodo in savno ker gre vse na “račun “posteljice to nisem sicer glih razumela zakaj.Prašala sem jo tudi za masaže telesa pa je rekla, da dokler lahko ležiš na trebuhu ni panike razen ne priporoča čokoladne masaže in refleksne.