Kopanje v nosečnosti (termalni bazen)
Pozdravljene mamice in bodoče mamice,
Zdaj me pa predvsem zanima, katera se je med nosečnostjo kopala v bazenih.
A res hitro pride do okužb?
Ne razumem plavanje v nosečnosti je zelo priporočljivo, kaj pa me ko nismo noseče poleti, nam ostanejo samo notranji bazeni.
Jaz se bom kopala v šestem mesecu nosečnosti, plavala bom dokler se mi ne pospeši utrip srca, nato pa tuširanje in seveda ponovim čez nekaj časa,…
Katera se je še kopala v šestem mesecu?
In kakšni so bili občutki? Ali je bilo kaj narobe?
Jaz se trenutno počutim v redu.
Hvala vam za odgovore.
Pozdravljena,
jaz sem bila v termah v 7.mesecu in smo se imeli lepo (vsi tri – jaz, mož in najin-takrat še v trebuščku-sinko). Izberi si terme, kjer ni prevelike gužve in je zato manjša možnost kakšne okužbe. Sicer pa mislim, da kar kontrolirajo in klorirajo vodo – tako da lahko uživaš in se ne obremenuješ. Sicer pa ni priporočljivo predolgo zadrževanje v topli vodi, zaradi možnosti pregretja otročka. Pač nekaj časa se namakaš, potem pa ven! Ponekod imajo tudi bazen z vodo normalne temperature (npr. Radenci – olimpijski bazen) in tam lahko plavaš, kar pa ugaja tebi in otročku.
Meni je bilo zelo všeč in če bi, bi še enkrat ponovila.
Pozdravljena!
V 6. mesecu nosecnosti sva sla z mozem na dopust v Ljutomer in sem se kopala v Banovcih in Radencih. Ginekologinja mi je svetovala naj se ne kopam v pretopli vodi, zato mi je zelo ugajala voda v velikem bazenu v Radencih, ki je bila ogreta na 27 stopinj. Pa razno razne vodne vrelcke in masaze mi je odsvetovala. Bilo je lepo, nobene okuzbe ali cesa podobnega. Po vsakem kopanju sem se pa stusirala in preoblekla, pa je bilo.
Veliko uzitkov ob plavanju!
Magda
Noseča sem bila pet mesecev, ko smo šli v čateške. Ko sem prišla ven iz bazena, me je grozno začelo srbeti po trebuhu in prsih. To srbenje je bilo tako neznosno, da sem pozno zvečer romala na urgenco. Po čudežnem mazilu je bilo spet vse v redu, le zdravnik mi je prepovedal tuširanje, ker se je tako vse skupaj samo poslabšalo. Nikoli ne bi šla še enkrat, kajti en dan plavanja ali pa noben, je čisto vseeno.
Jaz sem šla s svojim trebuhom nazadnje plavat 2 dni pred rokom. Pazila sem, da voda ni bila pretopla (veliki bazeni v termah so ponavadi hladnejši – do 30 stopinj). Izogibala sem se vsem vrelcem vroče vode (kot tudi savne). Meni je zelo prijalo in sem v vodi razgibavala sklepe in delala razne vaje – res plavala pa bolj malo ker mi nikakor ni ratalo pogruntat težnosti z ogromnim trebuhom. Da ne omenjam božanskega občutka masažne šobe v višini križa, ki je bila moja najboljš prijateljica do konca nosečnosti (nikakor ne usmerjaj curka v trebuh). Tudi mene so “napadali” z raznoraznimi ustrahovanji, vendar mi je moja ginekologinja prav tako svetovala plavanje kot najboljšo telovadbo v nosečnosti. Posvetuj se z njo, saj ona vidi kako ne-rizična je tvoja nosečnost. Če je vse OK, zame ni zadržkov. Je pa res, da proti koncu nosečnosti moraš biti pozorna na možen razpok ovojev, kar pa jaz nikakor ne bi mogla zamenjati za karkoli drugega kot začetek poroda (uhajanje vode po kapljicah).
Nama z malim čofotavčkom (je tudi on v trebuhu plaval z mano) je zelo ugajalo in še danes ko je star 6m skupaj hodiva na plavanje za dojenčke in neizmerno uživava.
Pozdravček.
Živjo,
jaz sem plavala v termalnem bazenu (30 stopinj) celo nosečnost. Na koncu je bila to še edina oblika rekreacije, ki mi je ustrezala.
V nosečnosti pa varuje rodila sluznični čep in je nevarnost okužbe minimalna. Problem je lahko edino nabiranje vode v nožnici in kasnejše odtekanje, kar je (baje) zamenljivo z odtekanjem plodovnice.
LP, Alenka
Jaz sem med nosecnostjo zivela noralno zivljenje in pocenjala iste stvari kot prej-z malo nizjo “prestavo”. Do tretjega meseca sem hodila se na aerobiko (med vajami sem se malo sparala), hkrati sem se hodila na plavanje v bazen, ogromno hodila, potem je prislo poletje in smo hodili vsak dan na plavanje v morje, vpisala sem se na telovadbo za nosecnice (v Kopru je odlicna in vsem iz tega konca jo toplo priporocam), v morju sem plavala se dan pred porodom, na dan poroda sem bila celo se na telovadbi; sedaj imamo zdravega in zelooo zivahnega sincka. Mogoce se imam prav vsem tem aktivnostim zahvalit, da sem imela neverjetno kratek porod….Aja, ginekologinja mi je svetovala za bazen posebne tampone za vodo, ki zascitijo pred okuzbo, dobi se jih v Intersparu in dm-ju.
Prijetno cofotanje ti zelim
Lena