Najdi forum

Kopalnica(nujno) !

En lep spomladanski pozdrav !

Rabim nekoga, ki ima izkušnje z sanitarijo, da mi svetuje malo izdelovalce raznih stvari. Imam namen obnoviti kopalnico generalno in ne mislim “šparat” z denarjem, ker hočem res vse kvalitetno.

Torej potreboval bi ime najboljšega izdelovalca za:

-keramiko (slišal sem da je Dolomite dober??)
-lavabo in WC školjko (baje je tudi Dolomite menda dober??)
-zaključne letve (stenske!)
-vgradni vodni kotliček
-pipe in tuš pipe
-masažno kopel
-fugirne mase in lepila

Zelo bi bil vesel vaših informacij. Aha, zanima me še to, kje se da dobiti dobro ogledalo? Rad bi namreč imel takšno veliko ogledalo “integrirano” (vgrajeno notri v steno), kot se lahko vidi v kakšnih katalogih, pa tudi v filmih.

Hvaležen sem vnaprej za kakršne koli informacije.

LP

Glede ogledala; vsako ogledalo je dobro, dobiš ga pri vsakem steklarju.
Razlike so v debelini ter v barvi ogledala. Od navadne srebrne, zlate, rdeče, modre, zelene, rjave. Ki ga enostavno prilepiš na zid…
Lahko imaš posebaj obdelane robove ( fazete). Ogledalo si lahko sestaviš iz več kosov, ki so različnih barv.
Ali pa eno ogledalo razdeliš na več manjših kosov, ki so povezani z zlatimi obrobami.
Skrata, če nimaš omejitve pri denarju jo edino lahko imaš pri domišliji.

Kotliček podometni (z možnostjo posega vanj).

Pipe ARMAL dobra kvaliteta za primerno ceno. Ali pa … tud ne, če se ti zdijo prepoceni.

Velika cena vedno ne določa kvalitete!

Pa ne pozabi na PISOAR, če imaš moške pri hiši.

jim

Kar se tice sanitarne keramike,vsekako Dolomite.Dobra kvaliteta,kar se vidi po trikrat robotsko glazirani keramiki,posledicno je keramika zelo bela in super za ciscenje.Imajo modele za vse okuse in zepe.Prvo se moras odlocit za vgradni kotlicek,svetujem ti Geberit,zraven moras izbrati se tipko,ki jo lahko kupis v raznih barvah.Pipe Armal so srednje kvalitetne,veliko boljse so armature,katere tudi izdeluje Keramika Dolomiti (v programu imajo tudi ze dvostopenjske varcevalne),Hansa (malo drazja varianta),Christina,Ottone Melloda,pa tudi pri Damixi ne mores zgresiti.Ce te zanima za keramicne ploscice,so zdaj v modi zive,enobarvne variante,katere lahko kombiniras po mili volji,ce zelis tudi z bordurami.Druga varianta mode pa so strogo minimalistcno opremljene kopalnice, v sivih in krom tonih.Slednjega ti ne svetujem,ker mora biti kopalnica tudi funkcionalna in ne samo moderna.Ogledalo najlazje dobis,ce ga narocis pri steklarju,po zelji pa ga lahko obrobis z bordurami.To je samo par nasvetov,kopalnico bos pac opremil po svojem okusu in zmonznostih.Ce potrebujes nasvet, sem ti na voljo!

Živjo !

Hvala obema za nasvete. Nekaj pa bi te še prosil Petra. Svetuj mi še tole:

-masažna kopel (firma?)
-fugirna masa in lepila
-katere znamke zaključne letve
-ter katero firmo glede kopalniških dodatkov mi svetuješ?

Mislim res opremit kopalnico 1A.

Hvala vnaprej za nasvete.

P.S. Aja še to. Glede teh armatur ki si mi jih naštela, če vzamem Dolomite, ne bom zgrešil?? Videl sem na vaši spletni strani ostale znamke, Dolomite pa ne, zato sprašujem.

Tukaj baje dobiš vse na enem mestu. Se splača pogledati…..

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Masazne kopeli so dobra kvaliteta Kolpa San,se boljse pa Albatros,Teuco in Jacuzzi.Slednje so cenocno precej “okrepljene”,vendar mislim tudi,da bi bil s Kolpino cisto zadovoljen.Kar se tice fugirnih mas in lepil imajo nasi mojstri najraje Mapei,nekateri pa tudi Unihem(tovarna v Tacnu).Fugirno maso ti svetujem barvno,ker je belo tezko cistiti.Letve so nekako o.k.Cerfix,ceprav mislim,da pri letvah ni kaksne boljse ali slabse,takoalitako je vec kot polovica vgrajena pod ploscice.Dolomitove pipe so ful dobre,meni osebno je najlepsi model Noema,na spletni strani od Ottone Melodda pa poisci serije Proteus,Dual in Profili.Lepi modeli – zelo moderni,popestrijo klasicno ali moderno urejeno kopalnico.Najbolj izbircen pa bodi pri izbiri izvajalca,ker je dober mojster redek mojster.Mogoce imam ze prevec slabih izkusenj,a splaca se ti najet mojstre,ki ti bodo izstavili racun in s tem tudi garancijo na opravljeno delo.Tisti,ki delajo “po sihtu”so eno figo vredni,pa se narejen ne bo v redu.To je sicer tvoja odlocitev vendar sem videla ze prevec razocaranih strank.Ce sem kaj pozabila kar vprasaj!

Živjo Petra !

Hvala za izčrpne odgovore. Vprašal bi te pa še, katerega proizvajalca glede kopalniških dodatkov mi svetuješ? Res bi rad moderno kopalnico kar se da.

LP

Aja, še nekaj, ali imajo te Kolpa San masažne kadi tudi elektronsko krmiljenje? Verjetno se bom odločil kar za Kolpa San, če praviš da so dobre kvalitete.
Za vgradnjo katere koli armature na te kadi mislim da nebi smel biti problem, saj predvidevam da tudi tu obstaja neki “standard”, ker armaturo mislim vgraditi to Dolomitejevo.

Uf, sem pa radoveden kot mali otrok.

Hvala vnaprej za odgovore.

Nic ni narobe,ce si radoveden.Torej,kopalniski dodatki so zares dobri od proizvajalca Inda,pri nas bomo zdaj probali z eno novo firmo Diplon.Na prospektu zgledajo res super,dobavo imamo drug teden,upam,da se bo izplacalo.Mislim,da iamjo tudi svojo spletno stran Vidax d.o.o. nekje s stajerskega konca.
Kolpa ima kadi z elektronskim vodenjem,pa tuid masaze so kar “bogate”.Izbiras lahko med obicajnimi,ali pa tuid takoimenovanimi Luxus ali Elite masazami.Sem spada tudi podvodna lucka,dodatni grelec,armatura izpeljana in kadi in podobni zanimivi dodatki.Svetujem ti tudi,da kupis kad z oblogo,ker je varneje zaradi elektronike.Ce se ti kaj pokvari lahko zadevo snames in popravis,ce je vzidana pa moras vse ven razbit.Porocaj,kako ti je uspelo!!
P.S.Zelo moderne so trenutno oranzne in rumene barve.Ena serija je perfektna.Spanska tovarna PENAROYA (ne vem,ce sem prav napisala).Na njihovi spletni strani si oglej serijo Pacific in Hawai,ce si bolj za utrgane stvari pa za zraven borduro in vzorec Cliperton.Samo predlog mogoce ti bo vsec!

Petra !

Nekje na tem forumu sem prebral, da se lahko če je kad vzidana, pusti neko rešeto, da je potem mogoč pristop, če se kaj pokvari. Kaj ti praviš na to? Pa tudi zaradi motorja pravijo, da ima nekaj lufta za hlajenje.

Nevem sicer kako bo pasalo skupaj, če vzamem kad z oblogo, ker sem videl da je obloga cela bele barve, zdej pa nevem kako bo to izgledalo v kopalnici 2 x 2 metra.

Kaj praviš ti???

LP

Aja, pa na tej oblogi je kakšno rešeto ponavadi, da ma motor kaj lufta???

Resetka pride v postev pri kadeh,ki imajo samo eno masazo in ni toliko elektronike,da bi lahko bilo kaj drasticno narobe.Pri kombinaciji vecih masaz pa moras vedeti,da so pod kadjo vsaj trije motorcki in velika vecina proizvajalcev ze prodaja take kadi samo z oblogo.Iz varnostni razlogov seveda.Lahko pa naredis tudi tako,da banjo vzidas na siporeks in jo nekako “obesis”na vencek,tako,da jo je mozno v primeru okvare kar ven dvignit.Sicer se na te tehnicne zadeve ne spoznam prav podrobno,ti bo pa vedel kaksen dober zidar to bolj podrobno opisati.Obvezno si moras priskrbeti tudi tehnicne podatke o prikljuckih.Ce bo kad z oblogo se jo postavi na ze “fertik”kopalnico in ti morajo vodovodarji in elektricarji pravilne prikljucke speljat se preden se polozijo ploscice.V nasprotnem primeru se kad ne more prikljucit.V trgovini se zmeni tako,da ti bodo naredili kad s tocno doloceno smerjo motorja,kar pa je odvisno tudi od tvoje instalacije.Pred narocilom se posvetuj z monterji.Se nasvet.Ce zelis kotno kad si izberi taksno,ki ima v programu tuid kabino.Vsekakor ti bo prisla prav,ker bo v nasprotnem primeru zaradi masaze in tusiranja cela kopalnica mokra.Pozoren bodi na model,ker zaradi radija nima vsaka kad predvidene tus kabine.Zaradi prostora ni tezav,ker so kabine prozorne in tako ne zaprejo ze tako majhne povrsine.Cao!

Živjo !

Kad ne bo kotna. Merila bo 160 x 70cm. Sem že našel takšno na spletni strani Kolpe San. Vendar se bom pa res odločil za kad z oblogo.
Tule mi nekaj ni jasno. Če recimo ima kad podnožje kot piše na spletni strani Kolpe in kot praviš ti se postavi na fertik kopalnico, ali se ta bana potem kje sploh fiksira, da vem da bo vse skupaj “stabilno”?

Tule imaš točen link moje sanjske banice. Samo za ceno moram še nekje vprašat al pa poklicat. Morda pa ti veš vsaj približno.

Hvala tisočkrat in lep pozdrav.

Naša plastična kad od Kolpe je že precej stara, sistem je pa verjetno še zmeraj isti. Banja se fiksira z vijaki na kovinsko podnožje, ki je priloženo ,potem pa se dodajo obloge. Ne predstavljam si, kako bi banjo montiral v že pozidane stranice oz. pozidan siporeks. Verjetno ne bi bila stabilna.ker je ne bi mogel pritrditi. Najbolje je, če zavrtiš telefon, pa ti bo proizvajalec vse razložil.

oj.Poznam to,to so Glasove kadi od San 21 in Novega Mesta.
Cena : z oblogo in vodno masazo cca 243.000,z oblogo,vodno ter zracno masazo cca 458.000.Ne me pa drzat za besedo,ker so cene od trgovine do trgovine drugacne.Obloga je drugace precej nestabilna zadeva.Mi imamo Sanovo kad (sicer kotno) postavljeno v salonu,pa je en otrok enkrat brcnil vanjo in obloga se danes pada dol.Ne vem.Vsaka stvar ima argumente za in proti.Jaz bi na tvojem mestu kupila kad za vzidavo,malce bi tvegala ter jo narocila z zracno in vodno masazo,dodatno pa vgradila prezracevalno resetko.Vsekakor pa ti moram povedat,da reklamacij ter okvar za masazne kadi ni veliko.Ce je pomembno,Kolpa sanove kadi so cenejse od Glassovih,pa se servis imas zagotovljen.
Cao!

Aja, čisto em zamešal San in Kolpa San, pa še čisto na začetku si mi svetovala Kolpa San 🙂 Ja ja Kolpa San bom zagotovo vzel 🙂 Bom kar kupil kad za vzidavo, z zračno in vodno masažo pa vsekakor-rešetka pa tudi obvezno.
Hvala tisočkrat.

Malenkost!Dobr zrihtej!

Petra,
res si faca!!! hvala ti – tudi pri nas rihtamo kopalnico od A do Ž in si mi veliko pomagala. in kot bi vedela pri nas hočemo imeti rumeno oranžno kombinacijo ploščic. sem pregledala internet in Penarroya nima kataloga gor oz. pravijo da bo kmalu. mi lahko prosim poveš kje jih dobim oz. kje jih prodajajo. jaz bi z veseljem prišla kupit celotno kopalnico k takšnemu trgovcu kot si ti in če želiš mi lahko pošlješ mail v kateri trgovini delaš, da se enkrat oglasim.

pozdravčki,
N.

Hvala za kompliment,mi sploh ni problem,ce se da pomagat.Saj ni nobena skrivnost.Smo v Radovljici,ce zelis kaj vec poglej na naso spletno stran http://WWW.kaplja.com.Se opravicujem Primozu in ostalim ker delam reklamo,mpak mi trenutno mail ne dela.Rumeno oranzno kopalnico imamo v salonu tudi razstavljeno.Naredis lahko poljubno kombinacij,ti samo izmeri obseg ter visino kopalnice,pa ti lahko naredim informativni izracun.Ce seveda niste prevec oddaljeni,vsekakor pa si dobrosla!V vsakem primeru pa sem ti na volju tukaj na forumu.Lepo noc!!

Petra še enkrat res si od sile :)))
ena taka krasna “babnica” bi rekla moja teta…

sem z Gorenjske in tole je kot naročeno. naslednji teden mi dokončajo omete in ko imam končne mere pridem naokrog.

pozdravčki,
N.

Naslednji teden imam službo popoldan,upam,da se vidimo!

New Report

Close