Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihoterapija Konverzivne motnje in sindrom pregorevanja

Konverzivne motnje in sindrom pregorevanja

Pozdravljeni! Moja diagnoza je sindrom pregorevanja in konverzivne motnje. Oboje zdravim dobrih 7 mesecev in me zanima, koliko časa se zdravi posamična diagnoza? Sicer pa so simptomi: kolapsi, izčrpano oz. izžeto telo (ne zaspano ali utrujeno!!), paraliza trupa, rok, nog, skratka celotno telo imam zelo težko pokonci, poleg tega je ob hoji nestabilno, zanaša me in ne čutim moči. Moje gibanje je omejeno in bi res rada izvedela, kdaj je lahko konec teh omejitev? Poleg tega mi v tem času izostaja menstruacija, ali so lahko vzrok za to zdravila in koliko časa se tak izostanek pojmuje kot normalnega? Najlepša hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav.

Lepo pozdravljeni!

Vsekakor vam bi svetovala obisk psihoterapije. Sem prepričana da bi tam našli veliko odgovorov na svoja vprašanja. Vsekakor je razlog psihične narave, ki se odraža tudi na vašem telesu. Lahko bi poskusili tudi z naravno aminokislino L-tirozin. Aminokislina L-Tirozin je ena od dvajsetih aminokislin. Zelo veliko vlogo ima pri podpori živčnega sistema, ga obnavlja ter podpira delovanje možganov. L-Tyrosine deluje kot kot antidepresiv, spodbuja tvorbo ščitničnega hormona tiroksina in rastnega hormona ter uravnava delovanje nadledvičnih žlez in hipofize. Niža visok krvni tlak, nas pomirja, ščiti pred nihanjem razpoloženja, slabo koncentracijo ter nam pomaga pri tesnobnosti, stresu, izgorelosti in depresiji. Vendar ne smete imeti problemov s ščitnico. O tem lahko povprašate tudi prehranske terapevte. Omenjeno aminokislino se dobi pri http://holistic.si/.

V kolikor bi želeli poiskati psihoterapevtsko pomoč, se lahko obrnete tudi name.

Lep pozdrav,

Barbara Sarić, psihoterapevtka

New Report

Close