kontrole na bolniški s strani ZZZRS
Včeraj sem dobila odločbo, da sem do konca oktobra na bolniški (v nosečnosti) in danes mi je na vrata že pozvonil en gospod, ki opravlja laične kontrole.
Bil je zelo prijazen, tako da mi je žal, da ga nisem vprašala, kar me še zanima, morda pa ve veste.
zanima me, kako pogosto kontrolirajo? Zdaj ga verjetno ne bo več hitro okoli? Ali kontrolirajo tudi čez vikende? Jaz bi čez vikende rada hodila k mojim staršem, da bi skrbeli za ta večjega otročka. Ali moram to kaj sporočati zavodu?
Kakšna pa je plača zdaj, ko sem pod okriljem ZZZZRS? A isto 80% plače ali kaj več? Manj upam da ni.
…plača je 90% , osnova pa je znesek, ki ste ga za leto 2005 prijavili v dohodnino-od tega se izračuna, koliko je na uro-npr., lani ste imeli v dohodnini 2.500.000,00 sit, ur je bilo 2088, to pomeni 1197,31 bruto*0,9 je 1077 in še krat en faktor, ki se mesečno spreminja in je malo na d ena, torej dobite cca približno 1100-1200 bruto/uro, krat št. ur na mesec-povprečje 176 je bruto približno 190000 kar je netto okoli 130000.To je samo na približno.
Kar se pa kontrol tiče, so pa pohiteli… Sama sem bila doma od 5-5-2006 do 21-8-2006 (ampak RES doma, ker sem imela tak pritisk, da se nisem ne mogla ne želela “kretat”naokoli), pa ni bilo živega krsta.Očitno imajo zdaj na jesen več časa.Rekla pa bi, da če so vas 1* že preverjali, je manj možnosti, da vas bodo ponovno.Moj zdravnik je rekel, da nosečnic načeloma ne preverjajo.Lp.