kontrole bolniških, dopust
Spotšovani,
prosim za nekaj odgovorov. Ker sem v bolniške staležu že dva meseca, stanje pa se delno zboljšuje, mi je zdravnica dovolila tudi zmerno gibanje, sprehode.; vendar pa me je zelo strah kontrole bolniške, saj mi na odločbi piše, da moram biti doma in mirovati. Ker živim sama, v primeru kontrole, ni nikogar da bi pojasnil, da se 200 mestrov stran sprehajam. Kaj mi svetujete? Strah me je zelo, zato me tudi zanimajo morebitne sankcije.
Drugo vprašanje pa je glede dopusta in regresa za drugo leto. Lahko se zgodi, da bom do nastopa porodniškega dopusta (predvidevano začetek maja) v bolniškem staležu, pa me zanima, koliko dopusta mi pripada za leto 2004 (sedaj imam 26 dni, od tega še 11 za porabiti ali pa mi propade) če sploh mi, ali mi pripada regres in kako je s koriščenjem dopusta. Se dela lahko prenese v leto 2005. Pogodba o zaposlitvi mi preteče 30.8.2005. Hvala za odgovore!
Spostovana Meti!
Morda ste malo prevec prestrasena…ce je zdravnica tako rekla, mislim, da ce greste na kratek sprehod, ne sme biti problemov. Navsezadnje lahko recete, da ste sla k zdravniku in potem prosite zdravnico za potrdilo!
Glede dopusta pa se, glede na namen foruma, obrnite po pomoc drugam, lahko tudi na nas center.
Lep pozdrav,
Tanja Koderman
če bo tole dovoljeno vam bom delno pomagal jaz.
regres je vezan na pravico do dopusta.
to pomeni, da ko dobite od delodajalca sklep o koriščenju letnega dopusta, vam avtomatsko pripada pravica do polnega regresa. polnega zato, ker vam pogodvba poteče 8 meseca , kar pomeni, da ste bili tekoče leto tam v službi več kot pol leta.
v dogovoru z zdravnikom lahko bolniško prekinete in odidete na dopust kateri vam pripada v enkratnem koriščenju vsaj 14 dni(dogovor z derlodajalcem) vendar ga morate izkoristiti do 01. 06 2004-govorim za lanskega. ker pa imate vi še nivi dopust splanirajte tako, da boste lahko porabili čisto vsega.
Forum je zaprt za komentiranje.