Najdi forum

Super je, da imam priložnost vprašati kar me zanima na tem forumu. Premišljujem, da bi se poslužila blagodejnih učinkov infrardeče toplote. Zanima me samo, če so kakšne kontraindikacije. Ali so in ali mi lahko svetujete, kako se lotiti zadeve, da bo učinek čim boljši?
najlepša hvala in lep pozdrav

Kontraindikacij je relativno malo glede na izrazite koristi in se nanašajo v glavnem na splošne omejitve. Ne priporoča se uporaba osebam z izrazitimi srčnimi motnjami, osebam z okvarjenim hipertermičnim odzivom , shizofrenikom z motnjami zaznavanja ali halucinacijo telesnih občutil. Tako je nizkotemperaturno infrardeče toplotno obsevanje v infrardečih kabinah primerno za upoorabo na naslednjih področjih:
-krepitvi imunskega sistema
-rehabilitacijah športnih poškod, težav, boleznih
-lajšanju bolečinskih težav hrbtenice in vratnega dela
-glavobolih /migrenah
-kožnih nadlog in nepravilnosti (akne, ekcemi, psoriaza)
-artritisu in bolečinah v sklepih
………..
Kako se lotiti zadeve?
Najbolje tako da si vzamete čas in zadevo preizkusite sami, brez obveznosti.
Zelo rad vam bom glede na vaše želje in potrebe svetoval ustrezno kabino.
Lep dan in pozdrav,
B.Vugrinec

Lepo pozdravljeni, gospod Vugrinec.

Po netu iščem dodatno pomoč pri mojih težavah in sem naletela na to stran. Imam močne pekoče bolečine v sklepih. Zdravnik pravi, da je to osteoartroza. Bi pomagala IR savna? Kakšna? Kam naj se obrnem?

Lepo prosim za odgovor.
Hvala.

Spoštovana,
glede na diagnozo bi infrardeča toplota za lajšanje bolečin verjetno res pomagala. Ni potrebno da se greste v savno znojit, zadostovalo bi že dobro pregretje sklepov, posebno bolečih. Preizkusite lahko pri nas na Ziherlovi 8 v Ljubljani. Kabina, ki jo imamo ima kombinirana medicinska sevala-grelce. Pokličiter 040 583-018 pa se bova dogovorila.
Lep dan in čim manj bolečin,
B.Vugrinec

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close