Kontracepcijske tabletke
Nevedna: Ali ste iemli omenjene spolne odnose v času pavze pri tabletkah ali preden ste sploh začeli uporabljati tabletke. Če je bila le pavza, spolni odnosi dejansko niso bili nezeščiteni, ker velja zaščita predhodnih 3 tednov tabletk tudi v pavzi. Če pa ste tabletke začeli uporabljati šele prvič, sta bila spolna odnosa dejansko nezaščitena in je dobro uporabiti tudi nujno tabletko.
Sunflower: vse našteto lahko uporabljate ob sočasnem jemanju kontracepcijskih tabletk, do manjše zaščite ne bo prišlo.
Barbyka87: zaščita je nemotena, skrajšanje pavze ne igra pri tem nobene vloge. Težava bi bila, če bi začela nov ovoj jemati z zakasnitvijo.
živjo
imam kar nekaj vprašanj glede na temo tablet diana. jemljem jih dobro leto pred tem sem jemala logest. imam občutek da sem ful depresivna ob teh tabletah, brez voljna brez energije… a je možno da tablete tako vplivajo name? imam 53 kg a so premočne zame? imam pa tudi še eno vprašanje med spolnim odnosom sem začela že 2 krat krvaveti a po se je to zaustavilo kaj to pomeni? hvala za vaš odgovor. lp
kkkllkk: Možno je, da določene hormonske kombinacije povzročajo spremembe razpoloženja. To je rešljivo edino z zamenjavo vrste tabletk za drugo, z drugačno hormonsko sestavo.Včasih je tako iskanje ustrezne tabletke kar dolgotrajno. Krvavitev po spolnem odnosu je lahko znak vnetja, poškodbe ali pa posledica zamude pri jemanju tabletk. Priporočam ginekološki pregled.
Beybb: Mladim toplo priporočamo dvojno zaščito: kondom in tabletke skupaj! Edino kondom te zaščiti pred spolno prenosljivimi obolenji, ki so v tvoji starosti zaradi nezrelosti sluznice in potencialno večjega števila spolnih partnerjev, bolj verjetna. Posledice so lahko zelo neprijetne. Uporabljaj tudi kondom.
Pozabila sem omeniti da imam že eno leto in pol stalnega partnerja in da sem ravno zaradi tega pričela z jemanjem .. kar se tiče bolezni in kondomov .. on nima nobene spolne bolezni .. tako da me je zanimalo samo to če že lahko imava prvi mesec jemanja tablet spolni odnos brez kondoma ..zdaj sma namreč pol leta uporabljala kondom. Farmacevtka mi je pa rekla še prvi mesec naj ne bi bila tako dobra zaščita zdaj pa nevem.
lp
Sitnobica: Najbojši način prestavljanja menstruacije je, da porabite celo drugo tablico tabletk in ne le 7. Tako vam tabletke ne bodo ostajale in se po možnosti tudi izgubile. Če pa boste vseeno porabili le 7 tabletk, morate po pavzi začeti z povsem novo tablico. Načeto in neuporabljeno pa porabite pri naslednjem prestavljanju menstruacije.
Beybb: Kljub vsemu kar navajaš še vedno vztrajam pri zgoraj navedenih dejstvih. Za mlade tvojih let pa tudi starejše od tebe je za dolgoročno zdravje izjemno pomembno, da uporabljate dvojno zaščito. Kdo pa ti lahko zagotovi, da tvoj partner nevede ni nosilec ene od spolno prenosljivih bolezni? Premisli in se odloči. Drugače pa je pri tabletkah zaščita zanesljiva že prvi mesec, če začnemo tabletke uporabljati prvi dan menstruacije.
Pozdravljeni.
Imela bi vprašanje glede menstruacije v času pavze, kt jemljem že 8 mesecev.
Je pa tako da sem vedno dobila menstruacijo na isti dan( tretji dan) v času 7 denvne pavze, sedaj zadnja dva meseca se mi je premaknila za en dan kasneje se pravi( četrti dan pavze),.je pa tudi zelo kratka in šibka menstruacija, me pa zanima da ni kej to narobe oz. da je bila moznost zan ositve in da zato imam ta dva meseca tako menstruacijo.
Kt sem redno jemala.
Hvala za odgovor.
lep pozdrav!
Lepo pozdravljeni,
Imam vprasanje glede kontracepcijskih tablet. Zaradi ciste mi je ginekologinja predpisala logest za 3 mesece. Vendar sem po 4ih dneh dobila rahlo povisano temperaturo, slabo se pocutim, obcasno me mrazi. Zvecer nimam vrocine, imam pa vroce in prav zarece noge in prav tezko zaspim. Sama ze od 13ga leta obcaso jemljem orgametril, stara sem 27 let, takih tezav nikoli nisem imela. Ali je mozno da sem obcutljiva na estrogen imam namrec logest, ali na kaksno drugo sestavino? Imam tudi kar veliko popokanih kapilar po nogah, ze vrsto let. Ali naj prekinem jemanje?
Pozdravljeni,
ginekologinja mi je zaradi ciste predpisala Logest za 3 mesece. 4 dni po jemanju sem se začela slabse počutit, mrzlica, rahlo povišana temperatura. Zvečer temperature nimam, dobim pa vroče in prav žareče noge, tako da prav težko zaspim. Stara sem 27 let, že od 13 leta jem občasno orgametril pa še nisem nikoli imela takih težav. Ali je možno da sem preobčutlija na estrogen ali katero drugo sestavino v tabletah? Malo metudi skrbi ker imam že vrsto let kar veliko popokanih kapilar na površju kože nog. Kaj mi svetujete, naj preneham z jemanjem?
Najlepša hvala,
Lp
Neli: Tabletke Norlevo lahko zaužijemo tudi s sokom, učinkovitost zato ni manjša.
SunFlower. Dan na kateri se začne prekinitvena krvavitev ni nič važen. Pomembno je edino to, da se prekinitvena krvavitev začne na enega od dnevov pavze, pa čeprav je to zadnji dan. Uporabnice KT imajo praviloma, in prav je tako, zelo kratke in šibke prekinitvene krvavitve, to pa ni znak da ste zanosili.
mkbrz in kmlhf: Mrzlice in povišana teperatura bolj govorijo za virozo ali drugo vnetno bolezen, manj verjetna je preobčutljivost na katero od sestavin tabletk Logest. Priporočam obisk pri osebnem zdravniku in potem tudi posvet z ginekologom. Popokane kapilarice na nogah niso dejavnik tveganja pri uporabi KT.
Katjuškaa: Ne tak način ni dober, končajte eno vrsto tabletk in potem brez pavze nadaljujte z novo vrsto tabletk. Tako je zagotovo z zaščito vse vredu.
Zaskrbljenček: pri pozabljeni tabletki na začetku tablice je lahko precej verjetno prišlo do ovulacije in zato tudi nosečnosti ni mogoče izključiti. Vsaj en teden uporabljajte še kondom pri spolnih odnosih, lahko pa uporabite tudi nujno kontracepcijo ella One. Predpiše jo osebni zdravnik ali gineklolog na bel recept, če je od nezaščitenega spolnega odnosa minilo manj kot 120 ur.
Sitnobica: Da, zaščita je zaradi podaljševanja cikla nemotena, če seveda tabletke jemljete pravočasno in pravilno.