Kontracepcijske tabletke
Pozdravljeni!
Ne razumem najbolje vašega vprašanja. Kako naj vem, ali boste imeli pri ginekologinji pregled ali ne? In kakšen pregled ste imeli v mislih, zakaj bi ga potrebovali? Če imate v mislih vaginalni pregled, potem ta za predpis KT ni potreben. Če ste prav ravnali, ker ste nehali jemati KT ali ker ste jih ponovno začeli? Sedaj je, kar je, škode si niste storili, razen, če se je v tem času pri vas kaj spremenilo, zaradi česar KT ne bi smeli uporabljati.
Matjaž
Jemala sem tabletke za premestitev menstruacije, prvi dan po tem ko sem jih nehala jemat sem dobila madeze na spodnjem perilu in nisem cisto prepricana ali je to menstruacija ali je samo bolj šibka zaradi teh tabletk, sem pa vseeno uzela prvo KT, a je kaj narobe ce to ni bila menstruacija in sem uzela 1 dan prej?
Hm… Tudi če bi KT pomagale, bi s tem najbrž reševali situacijo, ne bi pa poznali vzroka. TT 37 do 37.5 ne pojasni utrujenosti, sam bi se usmeril v iskanje presnovnega razloga za težavo. Najprej mi na pamet pade ščitnica, v poštev pridejo tudi nevrološke bolezni centralnega živčevja, uporaba zdravil s centralnimi učinki, ki jih ne omenjate, morda dehidracija. Skratka, jaz bi šel lepo po vrsti: pogovor, pregled, morebitne preiskave, diferencialna diagnoza, poskus zdravljenja. Obrnite se torej na vašega osebnega zdravnika.
Matjaž